Politie Noord-Holland-Noord

Extra bericht vrijdag 16 maart: man overvallen in woning

Politie zoekt getuigen

Oosterblokker, 16-03-2007 o Op vrijdag 16 maart tussen 4.00 en 6.00 uur is een 65-jarige man in zijn woning aan de Noordergracht overvallen.

De man lag te slapen in zijn slaapkamer toen er plotseling een man met een steekwapen in zijn kamer stond. Die sloeg hem en eiste onder bedreiging van een mes geld van het slachtoffer. Vervolgens bond hij het slachtoffer vast zodat die zich niet meer kon verplaatsen. De dader kon er met vermoedelijk een klein geldbedrag vandoor gaan. Een buurman hoorde het slachtoffer om hulp roepen en schakelde de politie in. Het slachtoffer liep verschillende wonden op aan zijn gezicht.

De verdachte is een ongeveer 30/40 jaar oude man. Hij droeg een halflange donker gekleurde jas. Mee over het signalement is niet bekend omdat het op het moment van de overval donker was in de woning. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

De politie is direct een onderzoek gestart.

Getuigen gezocht

De politie is dringend op zoek naar getuigen van deze gewelddadige overval. Buurtbewoners of passanten die tussen 4.00 en 7.00 uur een verdacht persoon hebben gezien op of nabij de Noordergracht worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn. Die is bereikbaar op het nummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Laatst gewijzigd 16-03-2007 14:01 | © Politie Noord-Holland Noord |