Alex Klaasen: Laffe Leeuw in musical The Wiz

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 16-03-2007 14:29

Amsterdam, 16 maart 2007


Alex Klaasen is vanaf nu te zien in de rol van Laffe Leeuw in de swingende feelgood musicalThe Wiz van Joop van den Ende Theaterproducties. In deze rol is hij de alternate van Peter Rijnbeek die sinds de première in The Wiz speelt. Jeroen Phaff die eerder de rol van Laffe Leeuw in deze musical speelde is komend seizoen te zien in de musical Tarzan.

Alex Klaasen speelde in Brigitte Kaandorp, de musical Heerlijk duurt het langst en Tsjechov de musical. Ook is hij te zien als cabaretier in Koppensnellers/ Kopspijkers. Alex won met Martine Sandifort het Cameretten festival 2000 en de Pall Mall Exportprijs. Voor zijn elf rollen in Jan, Jans en de kinderen vorig jaar, ontving hij een John Kraaijkamp Musical Award. Daarnaast was hij dit jaar te zien in Wie is de .. Mol.

Naast Alex Klaasen worden de overige hoofdrollen vertolkt door Nurlaila Karim (Dorothy), Jerrel Houtsnee (Blikkeman), Peter Rijnbeek (Laffe Leeuw), Danny Yanga (Vogelverschrikker), Jamai Loman (The Wiz), Mathilde Santing (Glinda), Marjolijn Touw (Sadista), Nicòle Berendsen (Acadabra), Glennis Grace (Alternate Glinda), Esther Hart (Alternate Glinda) en Charly Luske (Alternate The Wiz). The Wiz is vertaald door Martine Bijl. De regie is in handen van de bekende Amerikaanse regisseur Glenn Casale, die afgelopen seizoen ook Beauty and the Beast regisseerde.

The Wiz, een swingende feelgood musical over doorzettingsvermogen en het geloof in jezelf, is exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. De musical is gebaseerd op het oorspronkelijke Amerikaanse verhaal The Wizard of Oz uit 1900. The Wiz, die in 1975 voor het laatst op Broadway in première ging, ontving maar liefst zeven Tony Awards.

De musical, o.a. bekend van de wereldhits 'A Brand New Day', 'Ease On Down The Road', vertelt het spannende en ontroerende avontuur van Dorothy op zoek naar innerlijke kracht. Wanneer Dorothy na een tornado in het wonderbaarlijke land van Oz belandt, gaat ze op zoek naar de tovenaar The Wiz die haar de weg terug naar huis kan vertellen. Tijdens haar zoektocht naar The Wiz ontmoet ze Blikkeman, een Vogelverschrikker en een Laffe Leeuw. Samen gaan ze op zoek naar huis, hart, verstand en moed maar bovenal zichzelf.

Noot voor de redactie/