Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 16 maart 2007

Politie houdt fietsendief aan

ROOSENDAAL: Aan het Tongerloplein is donderdagmiddag een 18-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Rond 15:15 uur werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg gemeld dat er een fiets werd gestolen aan het Tongerloplein. Agenten in een surveillanceauto waren snel ter plaatse. Toen de politie het plein op kwamen rijden, ging de fietsendief er op een fiets vandoor. Doordat het fietspad voor het overige verkeer was afgezet met een paaltje, moesten de agenten de achtervolging staken. Een assisterende motoragent kon de dief echter klemrijden, waarop de Roosendaler werd aangehouden.

Man aangehouden na negeren winkelverbod

ROOSENDAAL: In winkelcentrum de Roselaar is donderdagmiddag een 18-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man was door een beveiligingsmedewerker aangehouden omdat hij zich niet aan een winkelverbod had gehouden. Het verbod had hij gekregen vanwege een eerder vergrijp. De politie heeft hem overgebracht naar het bureau. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Politie vordert rijbewijs beginnend bestuurder in

RUCPHEN: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Rijksweg A58, ter hoogte van het benzinestation, een 22-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden. Uit een blaastest die hem op straat werd afgenomen, bleek dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Een ademanalyse op het bureau maakte duidelijk hoeveel: 415 ug/l. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd. Na verhoor is de Roosendaler met een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Over beginnend bestuurder

Sinds 1 januari is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Politie onderzoekt tasjesroof

BERGEN OP ZOOM: In het park aan de Kleine Melanen is donderdagavond een 23-jarige inwoonster van Bergen op Zoom beroofd van haar handtas. De vrouw fietste rond 19:15 uur vanuit de Moerkens naar de Kleine Melanen, toen zij door een fietsende man werd ingehaald. Die trok haar tas van haar schouder en ging er mee vandoor. De man van begin 30 reed op een rammelende fiets. De politie stelt een onderzoek in.

Hoogerheidenaar aangehouden na mishandeling Bergenaar

HOOGERHEIDE: Aan de Heistraat is donderdagavond een 16-jarige inwoner van Hoogerheide aangehouden. De jongen wordt verdacht van mishandeling van een 20-jarige inwoner van Bergen op Zoom. Rond 19:30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op straat aan de Heistraat. Toen agenten arriveerden was de rust op straat wedergekeerd. De Hoogerheidenaar zou de Bergenaar een vuistslag hebben gegeven. De politie heeft hem thuis opgehaald en overgebracht naar het bureau. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Auteur: Henk Snepvangers