Technische Universiteit Delft

Prof.dr. D.D. Breimer lid Raad van Toezicht TU Delft

Prof.dr. D.D. (Douwe) Breimer wordt per 1 mei 2007 lid van de Raad van Toezicht van de TU Delft. Hij volgt ir.drs. H.N.J. Smits op, die sinds 1 juli 2003 lid was van de Raad.

Douwe Breimer was van 2001 tot 8 februari 2007 rector magnificus van de Universiteit Leiden. Vanaf september 2005 combineerde hij die functie met die van Voorzitter van het College van Bestuur. Sinds 1975 werkte hij al bij de Leidse universiteit als hoogleraar in de farmacologie. Daarnaast was hij vice-voorzitter van het Algemeen Bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) van 1996 tot 2001 en was hij tot 1 september 1999 voorzitter van de Sectie Geneeskunde van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Sinds september 2003 is hij lid van het Innovatieplatform. Breimer heeft meer dan 500 boeken en artikelen op zijn naam staan. Voor zijn wetenschappelijke werk werd hij gelauwerd met verschillende ere-doctoraten. Hij is in het jaar 2000 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en op 8 februari 2007 tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

De TU Delft werkt al geruime tijd intensief samen met de Universiteit Leiden op het gebied van onderwijs en onderzoek. Zo hebben zij gezamenlijke opleidingen als Life Science & Technology, Molecular Science & Technology, Bioinformatics, Nanoscience en Wiskunde. Beide universiteiten werken met de gemeente Den Haag samen in de University Campus The Hague. De benoeming van prof. Breimer wordt door de Raad van Toezicht en het College van Bestuur met grote instemming begroet. Gezien zijn grote wetenschappelijke en (universitair) bestuurlijke verdiensten en ervaring zijn beide colleges ervan overtuigd dat hij vanuit zijn nieuwe rol een belangrijke bijdrage zal kunnen leveren aan realisatie van het ambitieuze strategische programma van de TU Delft zoals neergelegd in het Instellingsplan 2007 ­ 2010. De samenstelling van de Raad van Toezicht van de TU Delft is per 1 mei 2007:


* Ir. G-J. Kramer (oud president-directeur Fugro N.V.), voorzitter
* Prof.dr. D.D. Breimer (oud rector magnificus en collegevoorzitter Universiteit Leiden)
* Mevrouw ir. M.W.L. Engelbert van Bevervoorde (directielid Nationale-Nederlanden)
* Th. M. Cohn (voormalig voorzitter Raad van Bestuur Siemens Nederland N.V.: commissaris en adviseur)
* L.J. de Waal (Algemeen Directeur Humanitas)

De Raad van Toezicht is belast met toezicht op het bestuur en beheer van de universiteit. De RvT heeft een aantal in de wet genoemde specifieke taken, waaronder de goedkeuring van het bestuurs- en beheersreglement, het instellingsplan, de keuze van het medezeggenschapsstelsel, de begroting en het jaarverslag. De leden van de Raad van Toezicht worden benoemd door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.



Technische Universiteit Delft