Gemeente Rotterdam

In de vergadering van de commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur van 10 januari jl. is de positie van Waterfront en Nighttown aan de orde geweest. Beide stichtingen organiseren muziekactiviteiten en krijgen subsidie van de gemeente. De commissie wilde meer informatie over Waterfront om goed te kunnen adviseren over de voortzetting van de subsidie. In dit kader presenteerde Waterfront op 14 maart hun businessplan aan de commissie. Voor Nighttown is een apart behandeltraject gestart.

Reorganisatie

Waterfront heeft te maken met een flinke bezuiniging door afschaffing van ID banen. Aanvullend op deze bezuiniging van 600.000,-, zijn de financiële middelen voor het organiseren van activiteiten met 2/3 afgenomen (van 300.000,- naar 100.000,- ). Deze bezuinigingen waren aanleiding voor een reorganisatie.

Maatregelen

Uitgangspunt is dat Waterfront ruimte wil blijven bieden aan talent. Hiermee voorzien zij in een grote behoefte. Om toch kostendekkend te kunnen werken heeft Waterfront een aantal maatregelen genomen. Door het werken met gemotiveerd personeel en een andere aanpak in de horeca groeide de horecaomzet met 50%.

Met de leveranciers en bands wordt intensiever onderhandeld. In de praktijk betekent dit dat de dure bands soms niet worden geboekt.

Programmering

Verder kwam er een andere aanpak van de programmering. De dagdelen worden beter benut, bijvoorbeeld door na het optreden van een band een dance avond te programmeren. Dit scheelt op- en afbouwactiviteiten en kosten. Waterfront kijkt bij de programmering naar wat er in de stad gebeurt, wat bindt en met wie kan worden samengewerkt. Waterfront ontwikkelt programmas voor een doelgroep van 14 tot 40 jaar.

Reactie commissie

De commissieleden reageerden enthousiast op het businessplan en de creativiteit ervan. Mede door het bijstellen van de plannen voor de heropening van Nighttown, vindt de commissie dat Waterfront open moet blijven. De commissie drong aan op een snelle afhandeling van het voorstel over Waterfront.

Bron: Griffie, 16-03-2007