PvdA Rotterdam


Maatschappelijke opvang Putse Bocht

Vr 16 Mrt 2007 - Redactie

De PvdA fractie in de deelgemeente Feijenoord is uitermate teleurgesteld naar aanleiding van de komst van een Maatschappelijke Opvang aan de Putse Bocht. Uiteindelijk blijkt nu dat de opvang terecht komt in een gebied dat om twee redenen niet aan de in de deelraad besproken criteria voldoet.

Bloemhof was door de raad als achterstandswijk uitgesloten en de Putsebocht is inmiddels een hotspotgebied geworden.

De PvdA fractie vindt dat het College eerst de boel op orde moet brengen voor wat betreft het overzicht van opvangvoorzieningen en in welke categorie deze horen. Het is immers onvoorstelbaar dat, nadat vanaf september de deelraad zich er diverse malen over gebogen heeft en er op voorstel van het DB duidelijke randvoorwaarden zijn opgesteld, er opeens een locatie uit de lucht komt vallen die aan daadwerkelijk geen van de gestelde voorwaarden voldoet. Eerst moet volledig inzicht gegeven worden aan de deelgemeente over de aanwezige opvangvoorzieningen in de wijk en een bijbehorende toelichting onder welk regime deze vallen. Pas dan kunnen afgewogen keuzes gemaakt worden.

Tot slot vindt de fractie dat de betrokken opvanginstelling zich af moet vragen of de doelgroep er zelf bij gebaat is in een hotspotgebied gevestigd te worden. Het betreft een sociaal zwakke groep, waarvan niet voorspelbaar is hoe deze reageert op onrustige en onveilige situaties zal reageren. Bovendien is van andere situatie bekend dat dergelijke mensen door buitenstaanders onder druk gezet kunnen worden waardoor zij zich gedwongen voelen handelingen in eigen nadeel te verrichten

PvdA Rotterdam © 2005 - Disclaimer - Powered by SWIS Webbeheer