Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 16 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 16-03-2007

Brand in hennepkwekerij

Zaandam, 16 maart 2007, 02:52 uur

In de nacht van donderdag op vrijdag is rond 01.30 uur brand ontstaan in een schuur aan de Parkstraat. De brandweer had de brand vrij snel onder controle ondanks de lastig te bereiken locatie, want de schuur ligt aan de achterkant van diverse woningen aan de Parkstraat/Westzijde. De schuur grenst ook aan een peuterspeelzaal. De politie heeft bewoners in de directe omgeving tijdelijk uit hun woningen gehaald in verband met de rookontwikkeling. In de schuur werd een hennepplantage aangetroffen, waarvan de meeste planten al geoogst waren. De politie heeft de 58-jarige eigenaar, een Zaandammer, aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. De man heeft meerdere schuren in bezit, waarvan hij een deel verhuurt. De recherche onderzoekt de zaak.

Puber aangereden

Monnickendam, 15 maart 2007, 14:52 uur

Een 16-jarige jongen uit Landsmeer is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Pierebaan in Monnickendam. De jongen was aan het dollen met een aantal jongens en rende plotseling de oversteek over vanaf de bushalte in de richting van de aan de overkant gelegen school.

Midden op de oversteek werd hij aangereden door een personenauto die uit de richting van de Bernhardlaan kwam. Tijdens de val werd hij nogmaals aangereden door een auto die uit de richting van het Spil kwam rijden. De jongen is per ambulance met vermoedelijk een gebroken linkerarm en -sleutelbeen en een zware hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. Verkeersondersteuning van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en heeft niet kunnen constateren dat door een van beide automobilisten harder gereden zou zijn dan de maximaal toegestane 50 km per uur.

Fietsendief

Purmerend, 15 maart 2007, 20:30 uur

Op het van Damplein heeft de politie een 14-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Er werd melding gemaakt bij de politie van een gestolen fiets en de kenmerken van de fiets werd aan de surveillancewagens doorgegeven. Aan de hand daarvan kon het meisje even later worden aangehouden. Ze zal haar straf ondergaan via bureau Halt.

Aangever ziet fiets terug op Marktplaats

Koog aan de Zaan, 15 maart 2007, 11:30 uur

Een 32-jarige man uit Koog aan de Zaan heeft zijn gestolen fiets dezelfde dag 'teruggevonden' op Marktplaats. De man deed donderdagochtend aangifte van zijn gestolen fiets die dezelfde ochtend was ontvreemd uit de tuin van zijn woning aan de Machinistenstraat. Een paar uur later meldde de man zich weer bij het politiebureau met de mededeling dat zijn gestolen fiets te koop werd aangeboden op Marktplaats. De politie startte direct een onderzoek dat leidde naar een 17-jarige verdachte uit Koog aan de Zaan. De jongen is in zijn ouderlijk huis aangehouden. De verdachte bekende het feit en vertelde dat hij de onvergrendelde fiets 's ochtends tijdens zijn werk had zien staan. De jongen heeft het rijwiel meegenomen, gestald in de fietsenstalling bij een station, foto's van de fiets genomen en het voorwerp vervolgens te koop aangeboden op het internet. De fietstas en het kinderzitje heeft hij bij het station achtergelaten. Deze goederen zijn niet meer teruggevonden. De verdachte heeft een nacht in de cel doorgebracht en de zaak wordt overgedragen aan bureau Halt. De schade wordt op de jongeman verhaald.

Dief gepakt

Zaandam, 16 maart 2007, 01:03 uur

De politie heeft een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal. De politie werd gebeld dat een onbekende man een schuur van een woning aan de Zonnedauwhoek was binnengegaan. Ter plaatse trof de politie in een steeg een man aan die allerlei inbrekersgereedschap bij zich had. In zijn schoudertas werd een accuboormachine, zaklampen, schroevendraaiers, batterijen, een etui met meerdere boren van verschillende afmetingen en werkhandschoenen aangetroffen. De politie heeft alle goederen in beslag genomen en de man na verhoor in de cel opgesloten.

Graffitispuiters

Zaandam, 14 maart 2007, 22:57 uur

Drie jongens zijn op het Irene Vorrinkplein aangehouden op verdenking van graffitispuiten. Na een melding trof de politie het drietal aan op een bankje. Onder het bankje stond een spuitbus met zwarte verf, met een nat dopje. Op een nabijgelegen muur was graffiti aangebracht met zwarte verf die nog niet droog was. De jongens, twee van 18 en een van 17 jaar, uit Zaandam en Koog aan de Zaan, zijn verhoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Spuitbussen inbeslaggenomen

Purmerend, 15 maart 2007, 12:55 uur

Bikers van de politie hebben een 19-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van graffitispuiten. De bikers surveilleerden door het Leeghwaterpark toen een voorbijganger ze aansprak en vertelde over de vernieling. De politie trof de jongen aan onder het viaduct in het park. De verdachte had zojuist een zogenaamde tag gemaakt en pakte net zijn spuitbussen weer in. De politie heeft de gemeente in kennis gesteld die de verf zal verwijderen. De kosten worden verhaald op de verdachte.

Mannen rijden in gestolen auto

Koog aan de Zaan, 15 maart 2007, 12:22 uur

Drie Zaandammers zijn aangehouden omdat zij reden in een gestolen voertuig. Surveillerende agenten zagen de auto rijden en lieten het kenteken natrekken door de meldkamer. De auto bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De politie heeft de auto aan de kant laten zetten en de drie inzittenden meegenomen voor verhoor. Twee mannen van 18 en 21 jaar zijn ingesloten. De derde verdachte, een 17-jarige jonge vrouw is in vrijheid gesteld. De zaak is nog in onderzoek.