Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Renske Hamming
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( donderdag 1 maart 2007
Opmerkingen ( geen

Politie lost poging overval woning op

Met de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Sittard-Geleen en het horen van vier andere minderjarige jongens heeft de politie begin maart een mislukte poging tot overval in een woning aan de Pater Laurentstraat in Urmond (25 augustus 2006) opgelost. Bij de overval kwamen drie jongens de woning van het 78-jarig slachtoffer binnen. Een van hen had een vuurwapen bij zich en eiste geld. Het slachtoffer ging hier niet op in maar liep op de jongen met het vuurwapen af en riep dat ze weg moesten gaan. De jongens zijn hierop zonder buit gevlucht. Begin maart werd de 17-jarige verdachte aangehouden. In de dagen erop werden de overige verdachten aan het buro ontboden en verhoord. Zij komen alle vier uit Stein en variëren in leeftijd tussen de 14 en 16 jaar.

NB. Er zit een lange tijd tussen de gepleegde overval en de aanhouding van de minderjarigen. De recherche in Sittard draaide een ander onderzoek waarbij het vermoeden was dat die verdachten deze zaak ook gepleegd zouden hebben. Gaandeweg het onderzoek bleek echter dat zij niet voor deze overval in aanmerking kwamen. Hierop is, na afronding van dat onderzoek, verder gegaan met deze zaak.

Scooterrijder ten val door touw over de weg: drie jongens aangehouden

Woensdagavond kwam een 49-jarige scooterrijder ten val doordat er een touw over de Putbroekerweg in Beek was gespannen. Hij zag drie jongens wegfietsen en ging hen achterna terwijl hij de politie waarschuwde. De man hield de jongens staande op Stegen waarna zij door de politie werden meegenomen. Het ging hierbij om een 15-, 16- en 17-jarige jongen uit Beek. Tijdens de verhoren vandaag gaven de jongens aan dat het om kattekwaad ging en dat zij zich niet bewust waren van het feit dat dit veel erger had kunnen aflopen. De drie verdachten zijn vandaag in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Maastricht; aanhouding in zaak explosie postvakje

Vanmiddag heeft de politie een 34-jarige man op zijn werk aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de explosie in een postvakje gistermiddag in een flatgebouw aan de Vijverdalseweg in Maastricht. De verdachte is de bewoner van een woning in het betreffende flatgebouw. De politie onderzoekt de juiste toedracht en zal de man hierover nader verhoren.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --