Nationale Bank van Belgie


Bericht aan de aandeelhouders
2007-03-16

De gewone algemene vergadering van 26 maart 2007 dient over te gaan tot de statutaire verkiezingen.

De voorstellen van besluit zijn de volgende :

Regenten

Hernieuwing van de mandaten van de heer Gérald Frère en mevrouw Martine Durez.

Verkiezing van de heer Rudy De Leeuw ter vervanging van de heer André Mordant en verkiezing, ter vervanging van de heer Christian Dumolin, ontslagnemend, van een regent uit de dubbele lijst van kandidaten die door de Minister van Financiën zal worden voorgesteld.

Censoren

Hernieuwing van de mandaten van Baron Paul Buysse en de heer Luc Carsauw.

Verkiezing van de heer Jean-François Cats ter vervanging van de heer Maurice Charloteaux.


*

Vijf aandeelhouders van de Bank hebben, door zich te beroepen op artikel 65, eerste lid, 2º, van de statuten, aan de Regentenraad gevraagd om de volgende punten op de dagorde van de gewone algemene vergadering van 26 maart 2007 te brengen :

Punt 1

Informatie aan de aandeelhouders betreffende het vergoedingsbeleid van de Bank inzake de leden van het Directiecomité en verantwoording van dit vergoedingsbeleid.

Punt 2

Informatie aan de aandeelhouders betreffende het dividendbeleid van de Bank, verantwoording van dit beleid en inoverwegingneming van een hoger uitkeringspercentage.

Punt 3

Wijziging van de statuten van de Bank

Onder dit punt stellen de aandeelhouders 13 wijzigingen voor aan de huidige tekst van de statuten van de Bank, die allemaal betrekking hebben op het bestuur van de Bank.

De Regentenraad heeft kennis genomen van deze vragen.

De eerste twee punten, die informatie aan de aandeelhouders betreffen, zullen worden behandeld onder het derde punt op de dagorde "Overige informatie / Vragen en antwoorden".

Wat het derde punt betreft, wordt erop gewezen dat de artikelen 36 van de organieke wet en 70 van de statuten de Regentenraad de bevoegdheid geven om de statuten te wijzigen teneinde deze in overeenstemming te brengen met de organieke wet en met de voor België bindende internationale verplichtingen, terwijl de overige wijzigingen van de statuten, op voorstel van de Regentenraad, behoren tot de bevoegdheid van een buitengewone algemene vergadering die met dat bijzonder doel wordt bijeengeroepen en beraadslaagt overeenkomstig de voorwaarden die door voornoemde bepalingen worden gesteld. Deze voorwaarden zijn in het voorliggende geval niet vervuld.

Bericht aan de aandeelhouders (pdf - 20k)