Derde Red Ribbon Rock tegen AIDS n poppodium Atak, Enschede


ENSCHEDE, 20070309 -- Aankomende vrijdag, 16 maart, vindt in het Enschede poppodium Atak de derde editie plaats van Red Ribbon Rock. De opbrengsten van dit festival komen ten goede aan de dance4life projecten. Dance4Life is de internationale jongerenbeweging tegen aids en geeft het geld vooral aan lokale jongerenprojecten in de meest door hiv en aids getroffen landen. Red Ribbon Rock probeert jongeren te betrekken bij de aids problematiek zonder nadrukkelijk op de gevaren te willen wijzen. Dit gebeurt door een leuke avond te organiseren met een gevarieerd programma. Dit jaar staan ondermeer Nailpin, Mala Vita, Roosbeef en Combo di Conjo op het programma.

Meer informatie over het festival is te vinden op www.redribbonrock.nl.

lokatie: Poppodium Atak
adres: Noorderhagen 12, Enschede
zaal open: 19:30
aanvang: 20:00
entree: 9,50
voorverkoop: 8,50

Nailpin

Nailpin is een 4-mans punkpoprock band uit Belgie, opgericht in 2001. De muziek van Nailpin laat zich goed omschrijven als happy, maar ook emo wordt aan de mix van pop, punk en rock toegevoegd.
www.nailpin.com/

Roosbeef

Het is te horen dat zangeres Roos Rebergen gecharmeerd is van o.a. Rufus Wainwright en Lucinda Williams. Toch slaagt Roosbeef er als band in om de muziek een flinke draai te geven. Muziek die opvalt door theatrale, mooie composities, een mooie en volle stem, strakke band en eigen geluid.
www.roosbeef.nl/

Mala Vita

In de nummers van Mala Vita (Italiaans en betekent letterlijk `slecht leven') smelten Ska, punk, dub, rumba en reggae samen. De bezetting is sinds 2001 enkele keren gewijzigd en bestaat nu uit zeven gepassioneerde muzikanten op bas, drums, percussie, toetsen, trompet, accordeon en gitaar.
www.malavita.net/

Capacocha

Sinds juli vorig jaar is Capacocha het solo-project van René Beerens. Je kent hem misschien nog als gitarist van Destination Zero, de drum'nbass-punk formatie. René gaat als een bezetene tekeer op praktisch ieder instrument wat hem voorhanden komt.
www.myspace.com/capacocha

Combo di Conjo

Ontstaan uit een gelegenheidsproject blijkt Combo di Conjo erg aan te slaan met hun funky wereldmuziek. De groovende klanken, experimenteel en swingend bleken erg aan te slaan. Zo goed dat de muzikanten na een periode van flink repeteren, ideeen opdoen en optredens in de underground scene, de demo 'Conjo Radio' afleveren.
www.combodiconjo.com/

Clueless

Vanuit het hoofdkwartier in Enschede reist Clueless stad en land om hun melodische powerpop aan de man te brengen. Vreemd is het dan ook niet dat er haast geen podium in nederland te vinden is dat de band niet gezien heeft.
www.combodiconjo.com/

Lickety Split

Bernice, Merel en Liloe zijn 16 jaar jong. Hanan is met 20 jaar de oudste van het stel. Deze vier jonge meiden vormen samen Lickety Split, een echte Enschedese all-girl rockband.
www.licketysplit.nl/

Renske De Greef

Renske begon op haar 16e bij spunk.nl, het online jongerenmagazine. Daar schreef ze van haar 18e tot 19e de column Lust, waar gebundeld al meer dan 12.000 exemplaren van zijn verkocht.
www.renskedegreef.nl/

X-It Afterparty

X-It Phoenix is de naam van de zaterdagse dansavond in Atak vol 'alternative' hits van vroeger en nu... dansen dus.
www.atak.nl/





Red Ribbon Rock