Procapital en Bigeco sluiten strategische alliantie

16.03.2007 / 08:33 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Tailor made communications

Tailor made communications

In de loop van dit jaar zal een joint venture ontstaan, die de twee gerenommeerde partijen samenbrengt. Bigeco behoort tot de grotere bouwondernemingen in Spanje. Het bedrijf realiseert momenteel meer dan tienduizend woningen in Madrid en aan de Spaanse costa's. De omzet over 2006 kwam uit op 500 miljoen euro. Tailor Made, gevestigd in Zoetermeer, ontwikkelt momenteel grootschalige projecten in vijf Zuid-Europese landen en in de Benelux. Residencia La Cigüeña in Andalusië is het eerste onbezorgd wonen-project dat wordt opgeleverd. In september van dit jaar zullen 243 woningen - appartementen en villa's - worden bewoond door voornamelijk Nederlandse emigranten, maar ook door Spaanse en Britse kopers. Tailor Made vervult hierbij de rol van makelaar en Procapital is de concepthouder van onbezorgd wonen.

De nieuwe partner van Tailor Made is een belangrijke speler op de Spaanse thuismarkt en heeft grote ambities in Europa. Bigeco heeft een historie van 30 jaar en bezit veel bouwgrond. Het succes van het Tailor Made project La Cigüeña wekte bij de Spaanse bouwer interesse voor een toenadering tot de Nederlandse specialist in onbezorgd wonen. Bigeco heeft een project voor Spaanse senioren gerealiseerd in Madrid en wil zich verder oriënteren op deze deelmarkt, die in Spanje snel groeit, in tegenstelling tot de stagnerende markt voor tweede huizen.

Ook de conceptuele aanpak op het gebied van zorgverlening was voor de Spaanse bouwer aanleiding om Tailor Made te benaderen. Samenwerking met zorgverleners en integratie van zorgdiensten in het onbezorgd wonen-concept zullen in de strategische alliantie van Bigeco en Tailor Made worden gecoördineerd door de Zoetermeerse specialist. Het is de bedoeling dat er in de nabije toekomst voor verschillende projecten afspraken worden gemaakt met verschillende internationale, Europese zorgverleners.

De samenwerking met Bigeco past goed in het Europese beleid dat Tailor Made voert. De Nederlandse specialist zal in de toekomst in heel Europa nauwe samenwerking aangaan met gerenommeerde locale bouwpartners om projecten te ontwikkelen. Daarbij wil Tailor Made zich concentreren op ontwikkeling van concepten, architectuur, sales, marketing en communicatie.