Politie Zeeland


---


Z-753-2007 Aanrijding in Terneuzen
Op de kruising Mr. F.J. Haarmanweg / N61 raakte donderdag om 22.10 uur een 19-jarige automobilist uit Oostburg bij een aanrijding gewond.
Een 26-jarige man uit de gemeente Terneuzen, die vanaf de brug van Sluiskil in de richting van de Tractaatweg ging, reed door het rode licht. Daardoor kwam hij in botsing met de 19-jarige bestuurder, die vanuit de Koegorspolder kwam en door het groene verkeerslicht reed. De auto van de 19-jarige raakte een lantaarnpaal en de bestuurder raakte bekneld. Hij werd door de brandweer uit zijn auto geknipt en met meerdere botbreuken en een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. Een 19-jarige Oostburgse passagier bleef ongedeerd. De auto's raakten zwaar beschadigd. De 26-jarige bestuurder werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij is overgebracht naar Torentijd.

Z-754-2007 Rijbewijzen ingevorderd, Zeeuwsch-Vlaanderen
In Zeeuwsch-Vlaanderen werd donderdagavond van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd omdat zij meer dan 50 km/h te hard reden.
Een 20-jarige bestuurder uit Brugge raakte om 20.30 uur in de Guido Gezellestraat in Terneuzen zijn rijbewijs kwijt. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/h; de man reed 103 km/h.
Om 22.45 uur overkwam hetzelfde een 27-jarige Terneuzense automobilist op de N252 bij Sluiskil. Hij reed 135 km/h waar een maximum snelheid geldt van 80 km/h.

O-755-2007 Diefstal auto, Rilland
In Vluchtenborch in Rilland werd vrijdag tussen 02.00 en 02.30 uur een personenauto gestolen nadat de daders eerst door het vernielen van een ruit in een woning hadden ingebroken en de autosleutels hadden gestolen.
De gestolen auto betreft een zwarte BMW type 3ER REIHE met kenteken 67-TG-FB. De waarde is niet bekend. In de auto lagen diverse persoonlijke papieren, een laptop, kleding en een twintigtal cd's.

O-756-2007 Aanrijding in Tholen
Op de kruising Oud Vossemeersedijk / Deltaweg werd donderdag om 17.05 uur een 38-jarige motorrijder uit de gemeente Tholen aangereden.
Een 21-jarige automobilist uit de gemeente Tholen reed de rotonde Oud Vossemeersedijk / Deltaweg op en had geen erg in de motorrijder. Deze motorrijder kwam bij de aanrijding ten val en klaagde over pijn in zijn rug en been. Hij werd per ambulance ter observatie naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. Over schade aan de voertuigen is niets bekend.

W-757-2007 Auto beschadigd bij handgemeen in Vlissingen
In een woning in de Gravestraat werden donderdag omstreeks 23.00 uur drie Vlissingers van 17, 19 en 22 jaar aangehouden.
Zij hadden in de Gravestraat onderling een handgemeen gehad en hierbij was een personenauto beschadigd geraakt. De auto liep een deuk en een kapotte buitenspiegel op. Een getuige, waarvan later bleek dat hij nog openstaande boetes had, had de drie de woning binnen zien gaan, waarna de politie hen kon aanhouden. De drie mannen zijn ingesloten; ook de getuige een 22-jarige Vlissinger werd in verband met de openstaande boetes, ingesloten. Het onderzoek is nog lopende.


---- --