Ingezonden persbericht


Leeuwarden, 16 maart 2007

PERSBERICHT

15.000 exemplaren debuut album VanVelzen

Foreign Media Music presenteert vol trots het debuut-album 'Unwind' van VanVelzen, waarvan deze week ruim 15.000 exemplaren zijn uitgeleverd. Het album, met daarop onder andere de twee top 10 singles 'Baby get Higher' en 'Burn', zal vanaf 16 maart in de winkels liggen en via de digitale downloadportals als bundel verkrijgbaar zijn.

De succesvolle uitlevering van het album 'Unwind' zal ondersteund worden met een forse RTV/print- & online-campagne. Tevens zal op 16 maart om 21uur een live-concert worden uitgezonden dat eerder dit jaar tijdens Eurosonic/Noorderslag werd opgenomen. Daarnaast zal VanVelzen ook veelvuldig te zien en te horen zijn op de Nederlandse poppodia. Inmiddels staan er al veel optredens geboekt.

Over VanVelzen
Zanger/pianist Roel VanVelzen (1978) verrast Nederland met een Engelstalig album op de grens van pop en rock. Op het album 'Unwind' staan twaalf tracks, geschreven door VanVelzen en nationale en internationale componisten, waaronder Bas Kennis, John Ewbank, Andreas Johnson, Metropolis, Franzel, Lacy and Kates. Bovendien geven vele bekende muzikanten acte-de-presance op het album. 'Unwind' is een verfrissend, internationaal klinkend album.

VanVelzen wordt begin 2005 opgemerkt door Nederlands bekendste producers Holger Schwedt (Di-rect, Bløf), Nando Eweg (Di-rect, Birgit) en John Ewbank (Marco Borsato). Zij erkennen zijn unieke stemgeluid en energieke live performance. Ook Foreign Media Music gelooft in de kracht van VanVelzen. Het album 'Unwind' is het resultaat van deze samenwerking.

Meer VanVelzen op www.vanvelzenmusic.com.

'Unwind' is een uitgave van Foreign Media Music. Foreign Media Music is de muziekdivisie van Foreign Media Group. Foreign Media Music kenmerkt zich door haar grote verscheidenheid aan labels. Ieder label vertegenwoordigt een eigen muzieksoort, variërend van klassiek tot eigentijds. Foreign Media Music werkt in diverse landen samen met distributeurs en verkooporganisaties. -------------------------------------------Einde persbericht------------------------------