Ingezonden persbericht


Adaptec introduceert nieuwe serie Unified Serial RAID-controllers voor de PCI Express-interface

Unieke low-profile multipoort-controllers leveren verbindingen voor Serial ATA- (SATA) en Serial-Attached SCSI-drives (SAS)

Londen - Verenigd Koninkrijk, 16 maart 2007 - Adaptec, Inc. (Nasdaq: ADPT), leverancier van toonaangevende storageoplossingen, introduceert een nieuwe serie Unified Serial RAID-controllers voor de PCI Express-interface (PCIe). De serie bestaat uit vijf verschillende producten en omvat low-profile modellen met vier of acht poorten, en modellen met twaalf en zestien poorten. De laatste twee controllers zijn uniek in hun soort. De Unified Serial RAID-controllers van Adaptec bieden betere I/O-prestaties, meer schaalbaarheid en een hoge datadoorvoer. Dit maakt de oplossingen bij uitstek geschikt voor bandbreedte-intensieve applicaties, zoals mediaservers, e-maildatabases en applicatieservers.

"Fujitsu en Adaptec waren de eerste bedrijven die seriële interfaceproducten ontwikkelden, die breed inzetbaar zijn", zegt Joel Hagberg, Vice-President Marketing and Business Development van Fujitsu Computer Products of America, Inc. "We hebben een hechte band met Adaptec. Daarbij werken de seriële harde schijven van Fujitsu en de Unified Serial-controlllers van Adaptec goed samen. De combinatie van deze producten biedt klanten en partners oplossingen die de prestaties verbeteren en een hogere schaalbaarheid bieden."

Bedrijven kunnen met de nieuwe serie Unified Serial-controllers de prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid van hun op SATA-drives gebaseerde oplossingen verhogen. Daarnaast zijn de controllers te verbinden met high-performance SAS- en SATA-drives in één systeem. Adaptec beschikt over het meest uitgebreide testlab op het vlak van compatibiliteit. Daarom kan het bedrijf klanten garanderen dat de Unified Serial-controllers te gebruiken zijn met, en volledig ondersteund worden door ruim 270 systemen en apparaten van derde partijen.

"Het is onze doelstelling om klanten de meest betrouwbare, schaalbare en kosteneffectieve SAS/SATA-storageoplossingen te bieden", zegt Gene Lee, vicepresident van AIC. Dit bedrijf heeft zijn producten uitvoerig getest op compatibiliteit met de nieuwe PCIe RAID-controllers van Adaptec. "Dankzij de combinatie van de RAID-technologie van Adaptec met de producten van AIC/Xtore kunnen we gebruikers storagecomponenten aanbieden, die topprestaties leveren en een grote capaciteit hebben."

De Unified Serial RAID-controllers zijn verkrijgbaar met minimaal vier en maximaal zestien 3GB/s-poorten. Daarbij verbinden ze SATA- en SAS-drives. De controllers zijn speciaal ontworpen voor mid-range servers en pc's. De serie bestaat uit vijf nieuwe oplossingen: de Adaptec RAID 3405 met vier interne poorten, de Adaptec RAID 3805 met acht interne poorten, de Adaptec RAID 31205 met twaalf interne poorten, de Adaptec RAID 31605 met zestien interne poorten en de Adaptec RAID 3085 met acht externe poorten. Dit laatste product omvat een unieke 'dual path failover'-functionaliteit die externe datastromen overbodig maakt.

Alle nieuwe controllers zijn standaard uitgerust met RAID-dataprotectie van Adaptec. Hiertoe behoort ook de bescherming tegen de uitval van twee drives (RAID 6) en high-performance RAID 5 met hot space (RAID 5EE). De Adaptec Advanced Data Protection Suite omvat ook RAID 1E en Copyback Hot Spare. Dit verbetert het beheer en maakt het mogelijk om een hot spare-configuratie te resetten. Daarbij kunnen klanten kiezen voor een optionele Snapshot Backup-functie die een 'point-of-time'-kopie van een drive-array maakt. Dit resulteert in een beter databack-upbeheer en betere disaster recovery.

Functies en voordelen

* De Unified Serial Architecture maakt het mogelijk om SATA- èn SAS-drives te gebruiken. Dit biedt gebruikers optimale flexibiliteit en maximale capaciteit en opties.
* De Unified Serial Architecture ondersteunt PCIe host-interfaces met maximaal 256MB ECC-beschermde datacache.
* Adaptec RAID Code (ARC) biedt van alle vergelijkbare oplossingen het pakket met de meest geavanceerde functies. Naast de standaard RAID-niveaus (RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10 en RAID 50) levert de Advanced Data Protection Suite verbeterde hot spare-prestaties (RAID 5EE) en gepatenteerde RAID 6/60-technologie die data beschermt bij gelijktijdige uitval van twee drives.
* De oplossing ondersteunt array's met maximaal 512TB - wat het mogelijk maakt om nieuwe SATA-drives met grotere capaciteit maximaal te benutten.
* Het product gebruikt Adaptec Storage Manager, de nieuwste storagemanagementsoftware. Dit draait op alle Adaptec-controllers en optimaliseert het RAID-datavolume, schijfgebruik, bevoorrading, diagnostiek en storage-uitbreiding.

"De enterprise-storagemarkt ontwikkelt zich in hoog tempo. Dit komt doordat de uitermate betrouwbare SATA-drives met grote capaciteit een steeds belangrijker onderdeel van storagebedrijfsstrategieën gaan uitmaken", zegt Darren Bulik, Senior Manager Enterprise Marketing bij Western Digital. De drives van dit bedrijf zijn eveneens uitvoerig getest op compatibiliteit met de PCIe RAID-controllers van Adaptec. "Adaptec biedt de markt een breed scala van flexibele controllers. Deze zijn namelijk compatible met SATA- en/of SAS-drives in hetzelfde systeem. Adaptec en Western Digital hebben gezamenlijk de WD-drives getest op inzet in combinatie met de PCIe RAID-controllers van Adaptec, om zeker te weten dat de technologie naadloos integreert en dat we klanten een optimale gebruikservaring leveren."

"Wij blijven het voor resellers en systeemontwikkelaars aantrekkelijker maken om met Adaptec in zee te gaan. Ze kunnen producten van leveranciers met het uitgebreidste portfolio van Unified RAID-controllers als standaard gebruiken. Op deze manier zijn ze verzekerd van controllers met een ruim aantal poorten voor PCI-, PCI-X- en low-profile-modellen voor PCIe", zegt Suresh Panikar, Directeur Marketing bij de Data Protection Solutions Group van Adaptec. "Dankzij de betrouwbaarheid en de uitgebreide compatibiliteits- en interoperabiliteitstesten van Adaptec zijn klanten ervan verzekerd dat onze oplossingen in bijna alle applicatieomgevingen werken. Bovendien hebben we de nieuwe oplossingen zeer aantrekkelijk geprijsd, in lijn met de huidige SATA-gebaseerde controllers. Daarbij kunnen onze klanten profiteren van ondersteuning voor SATA- en SAS-drives met alle nieuwe Adaptec-controllers."

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Adaptec RAID 3405 (vier poorten), RAID 3805 (acht poorten), RAID 3085 (acht externe poorten), RAID 31205 (twaalf poorten) en RAID 31605 (zestien poorten) zijn per 30 maart 2007 verkrijgbaar bij wereldwijde distributeurs van Adaptec. De adviesprijzen (exclusief btw) bedragen 275 euro voor de RAID 3405, 409 euro voor de RAID 3805, 586 euro voor de RAID 3085, 594 euro voor de RAID 31205 en 747 euro voor de RAID 31605. Adaptec biedt momenteel de meest complete serie multipoort Unified Serial RAID-controllers die SATA- en SAS-drives ondersteunen. Daarbij kunnen de producten PCIe- en PCI-X-oplossingen onderling verbinden.

Adaptec presenteert de nieuwe oplossingen tijdens CeBIT. Het bedrijf is te vinden in hal 1 op stand G61-A5.

Hoge-resolutie digitaal beeldmateriaal van de Unified Serial RAID-controllers is te vinden op: www.lvtpr.com/imagegallery.

Over Adaptec
Adaptec biedt bewezen storageoplossingen die bedrijfskritische data en digitale content betrouwbaar verplaatsen, beheren en beschermen. De software- en hardwaregebaseerde oplossingen van Adaptec worden geleverd via Original Equipment Manufacturers (OEM's) en via kanaalpartners. Ze zijn door bedrijven, overheidsinstellingen en het mkb wereldwijd in te zetten voor storageconnectiviteit, databescherming en netwerkstorage. Adaptec is genoteerd aan de S&P Small Cap 600 Index .

Ingezonden persbericht