Ingezonden persbericht


Samenvatting persbericht

Amsterdam, 16 maart 2007

BT INTRODUCEERT KANT-EN-KLARE VOIP-DIENST VOOR INTERNETPROVIDERS EN

KABELBEDRIJVEN

Met de BT IP Voice Managed Service beschikken telecomleveranciers en nieuwkomers over een snelle en eenvoudige manier om internettelefoniediensten uit te rollen

BT lanceert vandaag een dienst die overal ter wereld internetproviders, kabelbedrijven en andere wederverkopers in staat stelt snel en eenvoudig Voice over IP-diensten (VoIP) aan hun abonnees aan te bieden. Met de BT IP Voice Managed Service kunnen zowel bestaande telecomleveranciers als nieuwkomers snel toetreden tot de nieuwe markt voor internettelefonie, zonder te hoeven investeren in kostbare informatietechnologie en netwerkinfrastructuur.

De IP Voice Managed Service van BT maakt gebruik van een volledig wereldomspannend IP-netwerk en biedt een betrouwbare en veilige service volgens een flexibele tariefstructuur. Het systeem wordt gekenmerkt door een geavanceerde meerlaagse beveiliging, met onder meer session border control en een VoIP-firewall. De klant kan de dienst naar wens bewaken en inrichten via een gebruiksvriendelijke webinterface. De volledige oplossing is gebaseerd op Microsoft-technologie en is zo eenvoudig mogelijk gehouden.

De nieuwe IP Voice Managed Service maakt deel uit van BT's '21C'-diensten voor telecomoperators. Deze diensten zijn gebaseerd op BT's kennis en ervaring als wereldwijd communicatiebedrijf en maken rijkere, op maat gemaakte dienstverlening mogelijk voor communicatieleveranciers van de 21e eeuw.

De dienst is beschikbaar via de business line Global Telecom Markets van BT Global Services. Meer informatie over de dienst is te vinden op www.bt.com/globaltelecom.

Het gehele, Engelse persbericht vindt u op:
http://www.btplc.com/News/Articles/Showarticle.cfm?ArticleID=ec0c950b-48 bf-4bc2-9fc2-d737472dbfb8

OVER BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2005-'06 (einde 31 maart 2006) behaalde BT Group een omzet van 19.514 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.040 miljoen pond. British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek