Gemeente Utrecht



Utrecht, 16 maart 2007
Sw/25

Werkzaamheden Draaiweg / Merelstraat

Het nieuwe woningbouwcomplex aan de Draaiweg, Merelstraat en Zwarte Water wordt binnenkort opgeleverd. Momenteel zijn de NUTS bedrijven hier bezig met het leggen van kabels en leidingen. Rond de laatste week van maart, als de NUTS bedrijven klaar zijn, start de gemeente met diverse werkzaamheden. Deze bestaan onder andere uit het aanpassen van de verkeerssituatie bij de kruising Draaiweg / Merelstraat, het herbestraten van de weg, nieuwe bomen planten en het aanleggen van een ondergronds afvalsysteem.

Werkzaamheden
Zodra de NUTS bedrijven klaar zijn met het leggen van kabels en leidingen sluit de gemeente aan met haar werkzaamheden. Dit zal rond de laatste week van maart zijn. De gemeente vervangt dan het asfalt dat nu in de Merelstraat en bij het Zwarte Water ligt voor klinkers. In de Merelstraat worden zes bomen geplant en wordt het ondergronds afvalsysteem geplaatst. Dit systeem is door middel van pasjes alleen toegankelijk voor de (toekomstige) bewoners van het nieuwbouwcomplex.

Bij de kruising Draaiweg / Merelstraat wordt de verkeerssituatie aangepast om mensen een betere toegang te verschaffen tot de ondergrondse parkeergarage in de Merelstraat. De tijdelijke verkeerssituatie wordt opgeheven en aangepast op de komende werkzaamheden aan de Talmalaan (de Talmalaan wordt naar de westkant verschoven waardoor er meer ruimte ontstaat voor nieuwbouw). Momenteel is de situatie zo dat het mogelijk is om vanaf de Draaiweg door te rijden of rechtsaf de Merelstraat in te slaan. Deze situatie is tijdelijk, in afwachting van de werkzaamheden aan de Talmalaan. De uitvoering hiervan staat gepland in het najaar.

Planning
Om te kunnen bestraten wordt de Zwarte Water vanaf eind maart gedurende twee weken afgesloten. Tijdens deze werkzaamheden zijn de Zwarte Water en de Molenwerfsteeg niet bereikbaar behalve voor nooddiensten. Na deze periode werkt de gemeente verder aan de Merelstraat. Deze is gedurende zes tot zeven weken niet bereikbaar. Voor fietsers geldt dan een omleidingsroute. Zodra de Merelstraat klaar is, is de Draaiweg aan de beurt. Verkeer kan hier doorgang blijven hebben. De werkzaamheden aan de Draaiweg duren ongeveer vier weken.

Binnenterrein nieuwbouwcomplex
Het binnenterrein van het nieuwbouwcomplex wordt ook als pleintje ingericht. Er komen bomen, hagen, bankjes en verhardingen. De gemeente streeft ernaar het binnenterrein na de bouwvakantie weer open te stellen.



Gemeente Utrecht