Partij van de Arbeid

Den Haag, 16 maart 2007

Vragen van het lid Van Dam (PvdA) aan de minister van Binnenlandse Zaken

over de plaatsing van een C2000-mast nabij het beschermde stadsgezicht van Deventer


1. Heeft u kennis genomen van de berichtgeving en bezwaren van gemeente en bewoners rond de plaatsing van een C2000 mast in de buurt van het beschermde stadsgezicht van de gemeente Deventer ( en )?


2. Hoe beoordeelt u de plaatsing van deze 53 meter hoge mast in het zichtsveld van het beschermde stadsgezicht van Deventer, zeker gelet op de doelstelling om een omgeving met grote cultuurhistorische en ruimtelijke waarden niet aan te tasten


3. Heeft u kennis genomen van het bezwaar van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten over de ongelukkige locatiekeuze voor deze mast en hun verzoek voor een alternatieve oplossing om het beschermde stadsgezicht niet in deze mate aan te tasten ? Zo ja, hoe beoordeelt u dit bezwaar en het verzoek van de Rijksdienst?


4. Waren er op voorhand andere locaties of mogelijkheden bekend die plaatsing van de mast in het zichtsveld van het beschermde stadsaanzicht van Deventer onnodig maakten? Zo ja, wat waren deze alternatieven?


5. Bent u bereid om de huidige locatie te heroverwegen en te zoeken naar alternatieven voor plaatsing van de C2000-mast zodat zowel de uitrol van het C2000-netwerk als bescherming van het Deventer stadsaanzicht tot de mogelijkheden behoort?


6. Vindt er vooraf overleg plaats met bewoners en gemeenten over mogelijke plaatsingslocaties? Zo ja, hebben de bewoners en gemeenten hier dan ook een stem in? Zo nee, waarom niet?


7. Hanteert het ministerie een procedure bij mastplaatsingen die zowel rekening houdt met de ruimtelijke inpassing van een mast als met de bezorgdheid die leeft onder bewoners? Zo ja, hoe ziet deze procedure eruit?


8. Ziet u naar aanleiding van de discussies en bezwaren rondom locatiekeuzes en de ontstane ongerustheid bij deze mastplaatsingen in o.a. Deventer, Elburg en Bergen (L) aanleiding om de gevoerde procedure aan te passen?

Met vriendelijke groet,

Chantal Linnemann
Secretaresse Voorlichting

Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid
Plein 2
K 117
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
Tel: 070 318 2694
Fax: 070 318 2800
c.linnemann@tweedekamer.nl

Wethouder 'niet blij' met gang van zaken C2000-zendmast, de Stentor / Deventer Dagblad, 13 januari 2007 Bouw zendmast op Worp begint snel, de Stentor / Deventer Dagblad, 3 maart 2007-03-14 Nota Nationaal Antennebeleid, 2000
C2000 mast, De worp, beschermd stadsgezicht, brief van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten, d.d. 21 februari 2007 (bijgevoegd als bijlage)