Ingezonden persbericht


Foto's en films met celebrities van Warner Bros. Entertainment nu beschikbaar op Gettyimages.com

Nieuwe licentieovereenkomst biedt klanten gemakkelijk toegang tot fascinerende collectie beelden van films en televisie

16 maart 2007 - Getty Images en Warner Bros Entertainment hebben een licentieovereenkomst gesloten. Hierdoor hebben redacteuren, uitgevers en regisseurs op een nieuwe en gemakkelijke manier toegang tot beeldmateriaal dat afkomstig is van bekroonde films en televisieprogramma's uit de studio's van Warner Bros.Entertainment. Bezoekers van de website www.gettyimages.com vinden daar duizenden originele stilstaande en bewegende filmbeelden van Warner Bros. Entertainment, die dankzij de toonaangevende zoekfunctie en licentiestructuur van Getty Images gemakkelijk toegankelijk zijn.

"Door deze overeenkomst kan Warner Bros een ongeëvenaarde collectie foto's en filmmateriaal uit de amusementswereld onder de aandacht brengen van een zo breed mogelijk publiek," aldus Maria Seidman, vice-voorzitter Sales Development bij Warner Bros. Digital Distribution. "De marktpositie van Getty Images, hun customer relationship en vooraanstaande positie in de virtuele wereld maken van het bedrijf een ideale distributiepartner."

Of klanten nu op zoek zijn naar filmfoto's, panoramabeelden uit een exotisch land of spannende actiefoto's dichter bij huis, de collectie van Warner Bros. Entertainment biedt voor elk wat wils. De verzameling omvat acht decennia beeldmateriaal, variërend van iconen uit de filmwereld tot obscure plaatjes. Daarnaast bevat deze rijke en fascinerende collectie persfoto's en opnamen achter de schermen van langlopende televisieseries zoals "ER", "Friends" en "The West Wing" en van klassieke filmproducties zoals "National Lampoon's Vacation", "Blazing Saddles" en "Wild Wild West."

"De samenwerking met Warner Bros biedt klanten niet alleen ongekende nieuwe mogelijkheden om een ongeëvenaard visueel effect te bereiken maar kan men hierdoor ook tegen redelijke productiekosten en tijdsefficiënt werken," aldus Karen McLaughlin, directeur Image Partner Development bij Getty Images. "We evalueren continu de omvang en kwaliteit van onze collectie. Zo kunnen we onze klanten garanderen dat ze optimaal kunnen communiceren via traditionele, online en mobiele media."

De collectie filmfoto's van Warner Bros. Entertainment vormt door zijn brede opzet een goede aanvulling op de enorme collectie foto's uit de amusementswereld van Getty Images, die geschoten zijn tijdens prijsuitreikingen, filmfestivals, filmpremières en andere evenementen met een hoog gehalte aan beroemdheden. De filmcollectie van Getty Images bevat filmfoto's van een aantal grote amusementsconcerns zoals Dick Clark Productions, inc., Discovery FootageSource en AP Archive.

Het beeldmateriaal en filmfragmenten uit de collectie van Warner Bros Entertainment vindt u op www.gettyimages.com/warnerbrosentertainment.

EINDE -

Voor vragen, beeld -en filmmateriaal, neem contact op met:

Weber Shandwick

Eveline Malherbe

T : 070 3121071
E : emalherbe@webershandwick.com