Orthodox Logos: nieuwe orthodox christelijke online boekwinkel


TILBURG, 20070316 -- Een nieuwe online Orthodox-christelijke boekwinkel, www.orthodoxlogos.com is al enige tijd online actief. Orthodox Logos is een Europese online boekwinkel die tot doel heeft om een volledige verzameling van bestaande Orthodox-christelijke boeken in het Engels, Frans, Nederlands en Russisch aan te bieden. De boekwinkel is in 2005 van start gegaan.

Het orthodoxe christendom is reeds lang in veel niet-orthodoxe landen vertegenwoordigd. Helaas, is de enorme hoeveelheid en diepte van Orthodox-christelijke kunde nog steeds ontoegankelijk voor de meerderheid van de lezers in de Westerse delen van de wereld. Dit hangt onder andere samen met het feit dat de boeken door veel verschillende en vaak kleine uitgeverijen uitgegeven worden en in verschillende landen in kleine hoeveelheden verspreid worden.

Orthodox Logos wil de volledige toegang tot orthodoxe titels aanbieden en de geïnteresseerde de mogelijkheid bieden om in zijn eigen taal de orthodoxe titels te lezen, bekijken en beluisteren. Daardoor zijn de toekomstige plannen van de boekwinkel om meer talen aan de boekwinkel catalogus toe te voegen. Zodoende zullen de groei van de kennis van Onze Heer Verlosser Jezus Christus en Zijn Kerk, gebaseerd op de Orthodox-christelijke traditie, middels het geschreven woord, evenals de iconen en liturgische zangen toegankelijker gemaakt worden.

Een belangrijk deel van de winst uit de verkopen van de boekwinkel zal gebruikt worden voor de ontwikkeling van orthodoxe christendom in West Europa, de ontwikkeling van Orthodox-christelijke theologische opleiding in Europa en andere goede doelen.

Maxim Hodak
Projectcoördinator





Maxim Hodak