PvdA Rotterdam


Gisteren in de Raad

Vr 16 Mrt 2007 - Redactie

Raadsenquetecommissie is ingesteld en debat over Rotterdam Airport

Commissie Museumpark wil tempo maken
Gisteren werd de commissie Museumpark door de gemeenteraad benoemd. De commissie hoopt in augustus of september het rapport af te hebben rond het debacle van de bouw van een parkeergarage in het Museumpark. De ooit zo mooie plannen voor een ondergrondse parkeergarage onder het Museumplein die toenmalig wethouder Marco Pastors zo trots presenteerde lijken uit te lopen op een fiasco. De bouw ligt al een tijd stil

De oorspronkelijke begroting van 48 miljoen voor de ondergrondse parkeergarage is inmiddels door tegenvallers ruim overschreden. . De hele gemeenteraad stelde daarom een enquêtecommissie in om te onderzoeken hoe dat kan. Voorzitter van de commissie is PvdA-raadslid Tom Harreman. "Omdat het de eerste keer is dat we zoiets in Rotterdam doen, gaan we externen vragen om ons te helpen."
De commissie gaat om die reden op bezoek bij raadsleden in Amsterdam die al wel ervaringen hebben met dit soort onderzoeken. Naast Harreman zitten ook Victor Reijkersz (Leefbaar Rotterdam), Remco Oosterhoff (ChristenUnie- SGP), Karin Duys (CDA) en Leo de Kleijn (SP) in de commissie.

Rotterdam Airport
De overeenkomst van Rotterdam met Schiphol over Zestienhoven werd goedgekeurd door de raad; het college heeft goed werk verricht. De PvdA diende vorig jaar september een motie in tegen de privatisering van Schiphol. Die motie heeft het college aangezet om met extra inspanning te werken aan de verbetering van de zeggenschap van Rotterdam over het vliegveld en aan de positie van Zestienhoven als zakenvliegveld. "Het onderhandelingsresultaat mag er zijn", aldus woordvoerder Leo Bruijn van de PvdA-fractie.

Topinkomens voortaan openbaar
Verder deed wethouder Bolsius tijdens het debat over de deelnemingen van de gemeente Rotterdam een toezegging aan Richard Moti die raad net even wat meer zeggenschap over de deelnemingen geeft. Ook zullen topinkomens voortaan openbaar gemaakt worden.

PvdA Rotterdam © 2005 - Disclaimer - Powered by SWIS Webbeheer