Nederlandse Tafeltennisbond


MF Services/Fürst heel dicht bij CL-finale

16-03-2007
Na de 0-3 zege in Boedapest 5 weken geleden hoeft MF Services/Fürst slechts één punt te halen in de return van vrijdag a.s. in Heerlen om zich te kwalificeren voor de finale van de Champions League tafeltennis dames. Eventueel volstaat zelfs een 0-3-nederlaag mits er 4 games gepakt worden.

Zover wil de Limburgse landskampioen het uiteraard niet laten komen in Sporthal Zeswegen, waar de wedstrijd vrijdag om 19.00 begint. De vele fans verwachten niets meer dan de finale en niets minder dan een zege.

Zover is het echter nog lang niet. Vrijdag wacht, hoe gek het ook klinkt na de 0-3 zege in Boedapest, een zware horde. De winst in Boedapest was geflatteerd en de Hongaren wonnen enkele jaren geleden de ETTU-Cup (de UEFA-cup in tafeltennisland) na in de eerste finale met 0-3 verloren te hebben. In de return zetten de Hongaren toen alles recht.

Maar met het sterkste mogelijke team (Gao Jun, de Amerikaanse nr. 9 van de wereldranglijst, wordt speciaal voor deze wedstrijd naar Nederland gehaald) aan de start en de wetenschap dat diverse speelsters (waaronder Top-12-winnares Li Jiao) in goede vorm steken is het vertrouwen in een goede afloop groot. En dus hoopt iedereen:

"Wordt MF Services/Fürst de eerste Limburgse EC-winnaar ooit?"

Deze vraag zal de komende weken vaak gesteld gaan worden mocht MFS/Fürst de finale van de Champions League bereiken. In dat geval komt een unieke prestatie immers wel heel dichtbij. Want in geen enkele tak van sport won een Limburgse vereniging ooit de Europacup. De handbaldames van Swift Roermond haalden in 1976 wel de finale maar verloren die kansloos in en tegen Belgrado (26-12); Fortuna Sittard (1985) haalde, net als RODA JC (1989), ooit de kwartfinale van de EC-2.

In ieder geval is iedereen er klaar voor in Heerlen. De organisatie staat als een huis en vele fans weten de weg naar Heerlen te vinden, zo blijkt dit seizoen. Het bereiken van de finale zou een mooie beloning zijn voor alle vrijwilligers, supporters en andere mensen rondom het team, dat in de CL nog wel zo dramatisch startte met de 0-3 nederlaag tegen Busenbach. Inmiddels is alles anders en is de euforie groot. Maar de speelsters blijven gelukkig nuchter onder alle aandacht en willen eerst Boedapest verslaan alvorens verder te denken.