Persbericht EénVandaag vrijdag 16 maart 2007

"Kort geding tegen Margarita de Bourbon de Parme"

Edwin de Roy van Zuydewijn spant een kort geding aan tegen zijn ex-vrouw, prinses Margarita de Bourbon de Parme. De Roy van Zuydewijn wil zijn inboedel terug, waar nu al meer dan anderhalf jaar beslag op ligt. Zijn voormalige echtgenote Margarita heeft hier in september 2005 beslag op laten leggen. De Roy van Zuydewijn in EénVandaag: "Wij hebben getracht dit in de minne te schikken: de inboedel en alles. Nou, daar heeft de advocaat van Margarita helemaal geen gehoor aan gegeven. Afgesproken was om dit voor 14 maart 2007 te regelen. Die termijn is nu verlopen." De Roy van Zuydewijn wil komende week naar de rechter stappen.

De Roy van Zuydewijn kan al anderhalf jaar niet bij zijn persoonlijke bezittingen. Deze liggen opgeslagen bij een verhuisbedrijf in Soest. Dit bedrijf verhuisde in juni 2005 de spullen van Edwin de Roy van Zuydewijn en Margarita de Bourbon de Parme vanuit hun Franse kasteel Bartas. De rekeningen voor de verhuizing en de opslag zijn volgens het verhuisbedrijf nog steeds niet voldaan.

Op 8 november van het afgelopen jaar werd de scheiding uitgesproken tussen beiden uitgesproken. In de opeenvolgende maanden zou de boedelscheiding worden geregeld. "Hoe kan ik verder met mijn leven als mijn leven gedeeltelijk opgesloten zit?", vraagt De Roy van Zuydewijn. Hij heeft geen vaste woon- en verblijfplaats en is afhankelijk van gelden die hij van zijn moeder krijgt. "Het is een soort zakgeldsituatie", aldus De Roy van Zuydewijn.

De voormalig echtgenoot van Margarita ergert zich aan de in zijn ogen veelal onjuiste berichtgeving over de boedel. De Roy van Zuydewijn: " Het hele land moet geloven dat ik beslag heb gelegd op spullen van Margarita, terwijl er op mijn spullen beslag is
gelegd. Ik kan geen kant op en dat moet afgelopen zijn".

Als de daadwerkelijke boedelscheiding geregeld wordt, zullen de ex-echtgenoten elkaar hoogstwaarschijnlijk voor het eerst sinds lange tijd weer treffen. De Roy van Zuydewijn: "Margarita zal daarbij aanwezig MOETEN zijn. Want wie anders dan wij kunnen weten wat er in ons huis stond."

Uitzending EénVandaag vrijdag 16 maart 18.20 uur op Nederland 1

Voor meer info (