Jerry Lee Lewis eenmalig concert Eindhoven 17 maart

Hagen events b.v.

Persbericht
Arnhem/Eindhoven 11 december 2006

Rock and roll orkaan Jerry Lee Lewis naar Nederland
voor éénmalig concert 17 maart Indoor Sportcentrum Eindhoven

Rock and roll-legende Jerry Lee Lewis komt naar Nederland. Op zaterdag 17 maart 2007 geeft hij vanaf 20.00 uur een eenmalig concert in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven. ,The Killer'doet ons land aan in het kader van de promotie van het recent verschenen Last Man Standing, een verrassend vitaal album waarop hij duetten aangaat met alle groten uit de wereld van de blues-, rock-, country- en popmuziek, waaronder Jimmy Page, BB King, the Rolling Stones, John Fogerty, Willie Nelson en Eric Clapton. Het Nederlandse uitstapje is een unieke kans voor de fans om Jerry Lee nog eens aan het werk te zien, want hij zorgt met zijn band voor een complete rock and rollshow.

Jerry Lee Lewis hoort samen met Johnny Cash, Carl Perkins, Elvis en Roy Orbison tot de grondleggers van de rock and roll. Van dit kwartet is hij de enige nog in leven zijnde muzikant en dat maakt hem uiteraard uniek. Zijn nieuwe album en wereldtournee heten dan ook niet voor niets Last Man Standing. Hoewel Lewis de zeven kruisjes inmiddels is gepasseerd, klinkt zijn stuwende pianospel nog net zo opwindend als in de jaren vijftig. Ook is hij nog opmerkelijk goed bij stem.

In 1957 is Jerry Lee Lewis één van de muzikale wildemannen die met nummers als Great Balls Of Fire en Whole Lotta Shakin'Goin' On de Amerikaanse jeugd een stem geeft. Hij heeft die liedjes opgenomen in de Sun-studio's van Sam Philips in Memphis, waar kort daarvoor ook Elvis en Johnny Cash hun weg naar de grote roem vonden. De optredens van The Killer zijn vanaf het begin een regelrechte sensatie. Hij schopt halverwege een show de pianokruk onder zich vandaan en laat de toetsen van zijn piano ratelen als een machinegeweer. Hij bespeelt dit instrument niet alleen met zijn vingers, maar ook met zijn ellebogen en achterwerk en schroomt zelfs niet de brand er in te steken. Zij liefdesleven is al net zo turbulent, want na een eerder mislukt huwelijk trouwt de rockster in 1958 met zijn nichtje Myra Gail Brown, die net 13 is geworden. Tijdens een tournee door Engeland komt deze zaak uitgebreid in de pers en het schandaal dat daarop volgt, maakt een eind aan de hoogtijdagen van The Killer.

Midden jaren zestig revancheert hij zich echter met een serie bovengemiddelde countryalbums, waaronder What's Made Milwaukee Famous en daarmee haalt hij regelmatig de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijsten. Lewis is tot dat moment onverminderd blijven optreden, al wordt hij geplaagd door alcohol- en drugsproblemen. Maar zijn passie voor muziek overstijgt alles en avond aan avond laat hij de oerknal van de rock and roll weerklinken in zowel kleine rokerige kroegen als grote clubs. Ondertussen blijft hem in de privé-sfeer niets bespaard, want zo komt in 1973 zijn 19 jaar oude zoon Jerry Lee Lewis Jr. om bij een auto ongeluk. Eerder is zijn zoon Steve Allen verdronken in het zwembad van huize Lewis. Zijn vierde vrouw verdrinkt in de jaren zeventig eveneens in een zwembad en zijn vijfde wordt dood gevonden nadat ze een overdosis drugs heeft genomen. In die tijd raakt Lewis helemaal het roer kwijt en komt hij door zijn agressieve gedrag meermalen in aanraking met de wet. Zo schiet hij per ongeluk zijn bassist in de borst en wordt hij in 1976 wereldnieuws als hij met een geladen pistool opduikt bij de voordeur van Graceland, de woonstulp van Elvis.

Maar die wilde dagen liggen inmiddels ver achter The Killer. In 1989 komt hij in zijn tweede jeugd door het succes van de biografische rolprent Great Balls Of Fire, met Dennis Quaid in de rol van Jerry Lee. En sindsdien is hij eigenlijk niet meer uit de belangstelling weg geweest. Nog altijd onderneemt hij tournees over de hele wereld en met zijn rauwe stem en onconventionele pianospel weet hij zonder moeite keer op keer de oerkracht van de rock and roll op te roepen en daarmee de essentie van deze muziek tot in de kern te raken. Jerry Lee Lewis is altijd een muzikale orkaan gebleven en het is dan ook geen wonder dat hij vorig jaar in de vorm van The Lifetime Achievement Award een onderscheiding voor zijn complete werk in ontvangst mocht nemen. De voorverkoop voor dit unieke concert begint a.s.donderdag 14 december bij Ticketservice en bij het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.
De organisatie is in handen van het Muziekcentrum Frits Philips en Diba International Concerts in Sneek.

Kaartverkoop:
www.ticketservice.nl (0900-3001250) en www.muziekcentrum.nl (040-2442020)