Ingezonden persbericht


PERSAANKONDIGING

Symposium 17 maart 2007 - AIOS maken de balans op!

Op zoek naar evenwicht tussen opleiding, werk en privé


2 februari 2007 - Artsen in opleiding tot medisch specialist balanceren tussen opleiding, werk en privé. De vraag is niet alleen hoe AIOS alle ballen in de lucht kunnen houden, maar ook hoe ze plezier in hun werk houden. Daarnaast is het de vraag wat de AIOS zelf kan doen om een goede balans tussen werk, opleiding en privé te verkrijgen en wat de omgeving van de AIOS, zoals opleiders, supervisoren, collega's en thuisfront, hieraan kan bijdragen.

In de zoektocht naar antwoorden organiseren de Landelijke Vereniging van Assistent Geneeskundigen (LVAG), de Artsen Stichting Nederland en de KNMG op zaterdag 17 maart 2007 het symposium 'AIOS maken de balans op! Op zoek naar evenwicht tussen opleiding, werk en privé'. Tijdens het symposium delen artsen in opleiding tot medisch specialist hun ervaringen met u, en gaan we op zoek naar praktische oplossingen, preventiemotgelijkheden en best practices.

Het symposium van 9.30 tot 15.15 uur is bedoeld voor AIOS, artsen en specialisten, wetenschappelijke verenigingen, medische faculteiten, opleiders, supervisoren, bestuurders, managers en ieder ander die bij de opleidingen voor specialisten betrokken is.

Een greep uit het programma: onder voorzitterschap van KNMG-voorzitter Peter Holland bespreken we het onderzoek naar de werkbeleving van AIOS: ze blijken zeer toegewijd, maar een vijfde voldoet aan de criteria van burn-out. Onderzoeker Jelle Prins spreekt over werklust en werklast van AIOS onder de titel AIOS-schap: leuker kunnen we het niet maken? Opleider Rijk Gans gaat in op de bijdrage van opleiders aan een gunstig werkklimaat. In het Deventer Ziekenhuis zijn beoordelingsgesprekken gevoerd door AIOS met hun opleiders. AIOS Elvira Flikweert heeft hier goede ervaringen mee. Wat bedreigend leek, bleek een positieve ervaring voor zowel AIOS als opleiders. Vervolgens het woord aan de partner van de AIOS, Stacey Donofrio. Welke tips heeft zij?

Accreditatie en overige informatie
Accreditatie is aangevraagd voor specialisten via het Accreditatie Bureau Medisch Specialisten (ABMS) en voor huisartsen. De kosten voor dit symposium bedragen 35 euro per persoon. Kijk voor het uitgebreide programma en informatie over inschrijving op www.knmg.nl/symposia. Voor meer informatie kunt u terecht bij het congresbureau van de KNMG, e-mail congresbureau@fed.knmg.nl

Noot voor de redactie,