Gemeente De Marne


Schoonmaakactie Nationaal Park Lauwersmeer

op 17 maart

Ieder jaar komt er -gewild of ongewild- veel zwerfvuil in het Lauwersmeer-gebied terecht. Los van het feit dat het geen gezicht is, kan zwerfvuil ook gevaarlijk zijn, met name voor dieren. De landelijke schoonmaakdag wordt aangegrepen om deze schoonmaakactie in dit unieke natuurgebied te organiseren.

Door het gehele gebied zal zwerfvuil worden verzameld door vrijwilligers.

Voor deze titanenklus zijn veel mensen nodig. Uiteraard zal er voldoende materiaal aanwezig zijn om veilig en plezierig te werken. Iedereen die dit gebied een warm hart toe draagt, kan zich aanmelden bij Staatsbosbeheer.

Voor kinderen vanaf 6 jaar is er 's middags een speciaal kinderprogramma; met het afval dat 's ochtends verzameld is, wordt 's middags een groot kunstwerk gebouwd.

Praktische informatie:

De dag begint om 9.00 uur en duurt tot 15.00 uur. De startplaats is restaurant en partycentrum 'Het Booze Wijf', Strandweg 1 te Lauwersoog.

Aanmelding bij Staatsbosbeheer Lauwersmeer, tel. (0519) 345 145, graag tussen 9.00 en 12.00 uur of per e-mail: s.schuldink@staatsbosbeheer.nl.

Deelnemers dienen zelf voor water- en winddichte kleding, schoeisel en lunch te zorgen. De organisatie zorgt voor koffie en thee. Na afloop is er erwtensoep en ontvangen de deelnemers een attentie.

Bedrijven en instellingen zoals Camping Lauwersoog, Restaurette Schierzicht, CIV Lauwersoog en de jachthavens Lunegat en Noordergat maken deze dag mogelijk.