Persuitnodiging: Benefietconcert Stichting Max


01.03.2007 / 10:52 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting max

Stichting max

Persuitnodiging

Derde editie benefietconcert Stichting Max
Ondernemersechtpaar bouwt waterputten ter bestrijding van kindersterfte

Zaterdag 17 maart 2007, 19.45 uur
De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam

Amsterdam, 1 maart 2007
Geachte heer/mevrouw, geachte redactie,

Graag nodigen wij u uit voor de derde editie van het Stichting Max benefietconcert in de Rode Hoed in Amsterdam op zaterdag 17 maart aanstaande om 19.45 uur. Het Devich Trio, winnaar van de kamermuziek-publieksprijs 2005 van de Uitmarkt Amsterdam, treedt op.

Stichting Max is twee jaar geleden opgericht en bestrijdt kindersterfte met kleinschalige drinkwaterprojecten. Stichting Max kan nu terugkijken op een zeer succesvol 2006 met projecten in Bangladesh. Een goed moment om van de gelegenheid gebruik te maken en de jaarresultaten kenbaar te maken. Dit zal gebeuren door middel van een multimedia presentatie voorafgaand aan het benefietconcert. Met het concert wil Stichting Max enerzijds bekendheid geven aan haar activiteiten. Anderzijds krijgen bezoekers de mogelijkheid een waterput te adopteren.

Water Wensput
Op originele wijze worden de gasten ontvangen en vindt de aftrap plaats voor de actie 'Adopteer een waterput 2007'. Midden in de foyer is een grote waterput gebouwd, met hierin een waterbar. Hier krijgen alle gasten niet alleen een glas water aangeboden, maar ook een wensmunt. Wanneer deze munt, een machtigingskaart voor de adoptie van een waterput, in de wensput wordt geworpen, wordt de wens sowieso vervuld. Binnen enkele maanden wordt in Bangladesh een put geslagen, waar met name heel veel kinderen schoon drinkwater uit kan putten.

Benefietconcert
Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam
Datum & tijd: Zaterdag 17 maart 2007, aanvang vanaf 19.45 uur

Programma
Het programma het Stichting Max benefietconcert ziet er als volgt uit:
19.45 uur: Speciaal ontvangst met 'Schoon drinkwaterborrel' Multimediapresentatie 'Adopteer een waterput'
DJ His Masters Choice draait een 'natte set'

20.15 uur: Welkomstwoord door Joke en Steven Le Poole
20.30 uur: Aanvang concert: optreden van Devich Trio
22.00 uur: Einde concert
Bekendmaking tussenstand
Afsluiting en vervolg 'Schoon drinkwaterborrel' met DJ His Masters Choice

Stichting Max
Stichting Max is vernoemd naar Max Le Poole, die op de leeftijd van acht maanden overleed aan een virusinfectie. In de westerse wereld is dit zeer zeldzaam, maar het komt vaker voor in ontwikkelingslanden. Stichting Max bestrijdt kindersterfte door het selecteren en financieel ondersteunen van kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Stichting Max werkt ondermeer samen Cordaid en met de lokale organisaties Aloshikha en Slopb.

Geld als water
Stichting Max ziet eenvoudige drinkwaterputten als een vertrekpunt voor iedere vorm van bestrijding van kindersterfte. Sinds de oprichting van de stichting in 2005 zijn 278 putten geslagen in Bangladesh, een land waar veel kinderen overlijden door het drinken van vervuild drinkwater. Waterputten kunnen hier gemakkelijk worden geslagen met de lokale mensen en de putten hebben een groot bereik.

Niets aan de strijkstok
Joke en Steven Le Poole, oprichters van Stichting Max, runnen de stichting in hun vrije tijd, naast hun druk bezette zakelijk leven. Zij vergoeden zelf alle operationele kosten. Alle donaties gaan dus voor 100% naar bestemmingen in het veld.

Waterputten en maatwerk
De activiteiten van Stichting Max breiden zich uit. Naast waterputten financiert Stichting Max opleidingen voor vrijwilligers en voorlichters. Ook stelt Stichting Max maatwerkprogramma's op, waarmee bedrijven aan duurzame projecten kunnen bijdragen. Door de persoonlijke begeleiding en direct resultaat kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor Stichting Max.

Contact
Wij horen graag zo spoedig mogelijk of u aanwezig bent op zaterdag 17 maart. Wilt u zo vriendelijk zijn op deze e-mail te replyen en daarbij uw naam, titel/medium en (mobiele) telefoonnummer te vermelden? Voor informatie en (interview)verzoeken kunt u contact opnemen met Marieke Fukken op 020 670 22 32 of kunt u een e-mail sturen naar marieke@hetprbureau.nl. Ook de jaarresultaten over 2006 zijn hier op te vragen. Voor meer informatie kunt u tevens terecht op www.stichtingmax.nl.

Joke en Steven Le Poole lichten graag hun verhaal persoonlijk aan u toe. Graag neem ik hierover binnenkort contact met u op.

Hartelijke groeten namens Stichting Max,

Marieke Fukken
Het PR Bureau