Ingezonden persbericht


.

Nr. 37
5 maart 2007

Regiodag Nederlands Bijbelgenootschap Amersfoort
Maak kennis met uniek project BibleDate!

Haarlem, maart 2007 - Na het succes van de Arkventure - een grote uitschuifbare trailer die langs basisscholen trekt om kinderen te bereiken met de Bijbel - komt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) nu met een grootschalig project voor het voortgezet onderwijs: BibleDate - Up to You. Deze nieuwe trailer is te zien op de NBG-regiodag in Amersfoort op zaterdag 17 maart.

In de BibleDate maken jongeren van 12 tot 15 jaar op een interactieve manier kennis met de Bijbel. Ze ontdekken de invloed van de Bijbel in hun omgeving en discussiëren met elkaar over relevante bijbelse thema's als relaties, eerlijkheid en discriminatie. Bezoekers van de regiodag hebben nu de gelegenheid om (een deel van) dit programma zelf mee te maken.

Verrassend veelzijdig
De regiodag heeft als thema Verrassend veelzijdig en dat is niets te veel gezegd voor een dag waarop luisteren en discussiëren, kijken en doen, vrolijkheid en ernst, elkaar afwisselen en waarop veel ruimte is voor ontmoeting en een (gratis) lunch. Spreker is Bram Rebergen. Hij is intensief betrokken bij verschillende projectien die het NBG uitvoert op het terrein van bijbelgebruik. Verder presenteert het jongerenkoor The Griffin Singers Petrus, de musical . In deze musical wordt u meegevoerd naar een andere wereld, die soms verrassende gelijkenissen vertoont met de onze.met vuur'.

Regiodag
Met de regiodag wil het NBG laten zien dat het niet alleen op nationaal en internationaal terrein actief is voor de Bijbel en het bijbelwerk, maar ook veel te bieden heeft op regionaal en plaatselijk niveau. In Nederland bestaan er vijf regio's; de regio Midden omvat het gebied van Emmeloord tot Woerden en van Nijmegen tot Amsterdam.

Amersfoort
Iedereen is op zaterdag 17 maart van harte welkom vanaf 10.00 uur in de Emmauskerk, Noorderwierweg 131, 3812 DD Amersfoort. De dag zal rond 15.45 uur worden afgesloten. Toegang (inclusief lunch) is gratis. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de afdeling Operations van het Nederlands Bijbelgenootschap, telefoon 023-514 61 61, of per e-mail: venv@bijbelgenootschap.nl. Meer informatie over het Nederlands Bijbelgenootschap vindt u op www.bijbelgenootschap.nl.

----------
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht