Ingezonden persbericht


Finale van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007

17 t/m 25 maart 2007

Op zondag 25 maart vindt de finale van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaats. Tijdens deze feestelijke dag zal het "beste jonge pianotalent van Nederland" verkozen worden. De Young Pianist Foundation (YPF) nodigt u graag uit deze finale bij te wonen.

Het YPF Nationaal Pianoconcours wordt voor de derde keer gehouden en vindt dit jaar plaats in het Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam. Eerdere winnaars van het concours waren Hanna Shybayeva en Nino Gvetadze.

Vanaf 17 maart aanstaande zullen ruim 30 jonge pianotalenten gedurende negen dagen een gooi doen naar de titel en de daaraan verbonden prijzen. Een elfkoppige internationale jury heeft uiteindelijk het laatste woord en zal bepalen wie de beste jonge pianist is.

Programma voor 25 maart
12u00 Finale categorie A (leeftijd 13 t/m 15 jaar) 14u30 Finale categorieën B, C & D (leeftijd 16 t/m 27 jaar) 17u00 Prijsuitreiking

Voor een volledig overzicht van de deelnemers, de prestigieuze jury en het weekprogramma gaat u naar: www.pianoconcours.nl.

Wilt u de finale bijwonen, stuurt u dan een e-mail naar jessica@pridepr.nl. Indien gewenst, kan er met één van de deelnemers of juryleden op de dag zelf een interview gehouden worden. Hierover kunt u contact opnemen met Jessica van Rijswick (Pride PR) op +31 71 568 00 28.

Met vriendelijke groet,

De Young Pianist Foundation

Over de Young Pianist Foundation
De YPF is voortgekomen uit de praktijk van het professioneel onderwijs. De vergelijking met de opleidingen in het buitenland enerzijds en die met de sport anderzijds opent de ogen voor wat er structureel ontbreekt in de opleiding van toptalent piano in Nederland. Wanneer je de grote internationale concoursen als standaard neemt, kan geen enkele Nederlandse pianist daaraan voldoen. De Young Pianist Foundation heeft zich ten doel gesteld om initiatieven te ontwikkelen die Nederland als opleidingsland op dit internationale niveau brengen. Het bestuur van de Young Pianist Foundation bestaat uit Sylvia Tóth, Hans Wijers, Ad 's-Gravesande, Leendert van Driel en Karel Vuursteen. Marcel Baudet is artistiek directeur.