Gemeente Abcoude



Wandeling Rien Nouwen aquaduct in Abcoude op zaterdag 17 maart

ProRail zet op zaterdag 17 maart a.s. de deuren van het aquaduct open in Abcoude. Het is die dag tussen 12:00 en 15: 00 uur mogelijk om een keer helemaal door het aquaduct te lopen. Kinderen zijn van harte welkom, onder begeleiding van een volwassene. Het is verstandig om stevige schoenen te dragen. Het aquaduct heeft een totale lengte van 800 meter.

Werkzaamheden
Voordat er treinen over het nieuwe traject kunnen rijden moeten er nog werkzaamheden gedaan worden. Ook in Abcoude zijn er nog diverse spoorwerkzaamheden nodig die voornamelijk in april gaan plaatsvinden. Op maandag 23 april wordt het nieuwe station in gebruik genomen. Er zijn op zaterdag 17 maart medewerkers aanwezig die uw vragen over de werkzaamheden kunnen beantwoorden.

Spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht
Het einde van de spoorverdubbeling Amsterdam-Utrecht is in zicht. De werkzaamheden hebben zo'n zeven jaar geduurd, maar vanaf eind april gaan de treinen gebruik maken van de spoorverdubbeling. Er worden dan nog wel werkzaamheden verricht zoals het weghalen van de oude sporen, het saneren van de grond en het verwijderen van bovenleidingen en overwegen. ProRail is in 2007 nog bezig met het opruimen en herinrichten van de omgeving.

Voor meer informatie kijk op www.prorail.nl

---