Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Maart

---

Prinses Margriet 17 maart 2007 bij SEE THE MUSIC van Introdans

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is zaterdagavond 17 maart in Arnhem aanwezig bij SEE THE MUSIC van Introdans . De balletvoorstelling vormt de afsluiting van het vierde symposium Genees en Kunst dat eveneens zaterdag plaatsvindt.

De Nederlandse Vereniging voor Dans- en MuziekGeneeskunde (NVDMG) organiseert het symposium in het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem. Introdans werkt samen met de vereniging.

Sinds haar oprichting in 2005 heeft de NVDMG 165 leden, waaronder artsen, psychologen, paramedici en wetenschappers. Instellingslidmaatschappen zijn er voor dansgezelschappen en orkesten, dansacademies en conservatoria en ziekenhuizen. Introdans is eveneens lid.

Op het vierde symposium Genees en Kunst spreken artsen en wetenschappers over specifieke aandoeningen die voorkomen bij dansers en musici. De fysiotherapeut van Introdans, Kitty Bouten, houdt ook een voordracht. De voorzitter van de NVDMG, Boni Rietveld, verzorgt in samenwerking met Willard Rijnberg en Geert-Jan Boog twee presentaties. De heer Rietveld is als orthopedisch chirurg verbonden aan het Medisch Centrum voor Dansers en Musici in het MCH te Den Haag. De heren Rijnberg en Boog zijn werkzaam in het Rijnstate Ziekenhuis. Zij zijn de vaste orthopedisch chirurgen van Introdans . De deelnemers aan het symposium Genees en Kunst wonen 's avonds de Introdans voorstelling bij.

In de dansvoorstelling SEE THE MUSIC neemt de muziek een centrale plaats in.
De dansers maken zelf muziek op percussie-instrumenten in Sous le rythme, je... van Patrick Delcroix. In het klassieke stuk De Dood en het Meisje van Ed Wubbe wordt de muziek van Schubert live gespeeld en in Concerto van Lucinda Childs lijken de dansers over het toneel te zweven op de muziek van Gorecki. Introdans -danser en aankomend choreograaf Ben Holder presenteert een wereldpremière die live wordt begeleid door een muziektrio en het Marsyas Ensemble.

SEE THE MUSIC vormt de afsluiting van het jubileumseizoen waarin Introdans 35 jaar bestaat.

Prinses Margriet is beschermvrouwe van Introdans.

15 maart 2007
© RVD