Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Jeugdige piloten mogen zelf een echt vliegtuig besturen...

'Kindervliegdagen' bij de Aviodrome!

Zelf een vliegtuig besturen is de droom van iedereen. Kinderen hebben nu de kans om deze droom te verwezenlijken! Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad biedt alle kinderen tot en met 16 jaar de mogelijkheid om zelf een vliegtuig te besturen. Ze mogen zelf opstijgen, vliegen én landen onder leiding van een ervaren piloot. Vaders en moeders mogen eventueel ook mee.

Zelf vliegen

Stijn de Reus (12 jaar) uit Beuningen glunderde helemaal na zijn eerste proefvliegles: "Ik mocht zelf sturen, opstijgen en vliegen! Ik ben naar Harderwijk gevlogen en toen ik weer terug was bij de Aviodrome in Lelystad mocht ik zelf landen! Echt super gaaf! Dit vergeet ik nooit meer!"

Alleen kinderen van 16 jaar of jonger mogen voor de speciale prijs van 90,- euro per persoon een dag piloot zijn en zelf vliegen! De kinderen die een proefvliegles nemen, krijgen gezamenlijk de theorie-instructie, waarna ze om de beurt gaan vliegen. De vluchten worden uitgevoerd in een Cessna 150. Natuurlijk zitten de kinderen naast een ervaren piloot. Als er ouders en/of vrienden zijn die mee willen vliegen, wordt de vlucht van 15 minuten uitgevoerd met de Cessna 172. De meevliegers betalen dan ¤ 35,- per persoon.

Enthousiast?

De Kindervliegdagen worden georganiseerd op 17 maart; 15 april; 2 en 3 mei; 4, 5, 11, 12, 27 en 28 juli; 1, 8, 15, 22 en 29 augustus en 15 september. Ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan voor de Kindervliegdagen via flightoperations@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Aviodrome is op maandag gesloten. Tijdens schoolvakanties (alle regio's) en feestdagen is het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome wel op maandag geopend.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl