Gemeente Goirle

Gemeente Goirle huldigt wereldkampioen Ireen Wüst

Zaterdag en zondag ijsbaan op het Oranjeplein

Gemeente Goirle huldigt wereldkampioen Ireen Wüst

De gemeente Goirle huldigt wereldkampioen Ireen Wüst zaterdag 17 maart. Na een feestelijke intocht vindt om 15.00 uur de officiële huldiging door burgemeester M. Rijsdorp plaats op het podium voor het gemeentehuis aan het Oranjeplein in Goirle.

Op het Oranjeplein is voor deze gelegenheid een kunstijsbaan aangelegd van 15 X 25 meter. Na de huldiging, vanaf ca. 16.30 uur, is de ijsbaan vrij toegankelijk voor het publiek. De ijsbaan blijft ook zondag nog beschikbaar voor Goirlese schaatskampioenen in spé.

Een groot aantal muziek- en sportverenigingen heeft medewerking aan de huldiging toegezegd. Vorig jaar waren zo'n 7.000 enthousiaste fans present bij de huldiging van Ireen als Olympisch kampioene. Ook dit jaar worden weer veel mensen en media verwacht in Goirle. Net als in 2006 hoopt de gemeente dat iedereen in Goirle de poster ophangt die vorige week verspreid werd en de straat van vlaggen voorziet.

Zaterdag vertrekt om 14.30 uur vanaf cultureel centrum Jan van Besouw een feestelijke optocht via de Oude Kerkstraat - Dorpsstraat - Tilburgseweg - Kalverstraat naar het Oranjeplein, met aansluitend de officiële huldiging.