Ingezonden persbericht




Dubbele presentatie 'Eigentijdse Ergernissen'
Nieuw boek van Sjaak Bral en Marnix Rueb

Over Haagse humor gesproken... Waarom kan je beter lachen dan om de meest futiele ergernissen van alledag? In het weekend van 17 en 18 maart aanstaande presenteren Sjaak Bral en Marnix Rueb hun nieuwe boek 'Eigentijdse Ergernissen'. En om het lekker irritant te houden doen ze dat niet één keer, maar liefst twee dagen achtereen.

Breezersex. Trajectcontrole. Botox. Drinkontbijt. Euromunt. Wokken. Talpa. Digitaal pesten. Afslankmiddelen. Barcodes. Bumperklevers. Graaicultuur. Ali B. Rookvrije werkplek. Adopteer een kip... het is maar een kleine greep uit de onuitputtelijke hoeveelheid ergernissen waarmee de mens anno 2007 vrijwel dagelijks geconfronteerd wordt. In het nieuwe boek 'Eigentijdse Ergernissen - van A tot Z' lopen twee ras-Hagenaars, cabaretier Sjaak Bral en tekenaar Marnix Rueb (Haagse Harry), hun irritaties in sneltreinvaart door en zij komen daarbij al doende tot de slotsom dat de ergernissen de perfecte brandstof vormen voor een positief en vrolijk gevoel.

Dubbele presentatie
Op zaterdag 17 maart zijn Bral en Rueb te gast in Boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan, en een dag zondag 18 maart later zijn ze de eregast tijdens het HAAGSE HUMOR FESTIVAL* in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Bij beide gelegenheden maakt Sjaak Bral zijn favoriete ergernissen wereldkundig, wordt het eerste exemplaar uitgereikt aan een markante persoonlijkheid, en signeren beide heren hun boek op de hen welbekende wijze.

SJAAK BRAL & MARNIX RUEB presenteren en signeren

zaterdag 17 maart zondag 18 maart *
14.00 uur 14.00 uur
Boekhandel Paagman Centrale Bibliotheek
Frederik Hendriklaan 217 Spui 68 (4e etage)
Den Haag Den Haag
entree gratis entree gratis

Mens erger je wél!
Omdat het door Bral en Rueb bedoelde soort irritaties universeel zijn kan ook het publiek bij beide gelegenheden de eigen ergernissen wereldkundig maken. Stuur daarom snel uw Eigentijdse Ergernissen naar ergernissen@paagman.nl. Ook voor het Open Podium van het HAAGSE HUMOR FESTIVAL op zondagmiddag 18 maart is er nog plek voor Haagse humoristen. Kijk voor meer informatie op www.stichtingruijs.nl. Aanmelden kan nog tot en met 16 maart.