Gemeente Weert

8 maart 2007

PROGRAMMA BEKEND VAN 50E WEERTER FOKPAARDENDAG

Dit jaar viert de Weerter fokpaardendag het 50-jarig jubileum. Die viering vindt plaats op zaterdag 17 maart a.s. Omdat de Fokpaardendag dit jaar zijn gouden jubileum viert, kunnen de bezoekers rekenen op veel extra's. Er zijn veel extra programmaonderdelen gepland voor deze speciale editie van de fokpaardendag. Het belooft dus een uniek evenement te worden. Voor iedere bezoeker wat wils! Het programma start om 9.00 uur en wordt vanaf 15.00 uur op spectaculaire wijze afgesloten in het Stadspark. Naast de fokpaardendag vindt op 17 maart ook de jaarmarkt plaats in de Weerter binnenstad.

Dit jaar maakt de Stichting Weerter Fokpaardendag gebruik van twee locaties; het vertrouwde Kasteelplein en de eenmalige unieke locatie; het nabij gelegen Stadspark.

Kasteelplein
Op het Kasteelplein vinden de jaarlijkse activiteiten plaats, zoals de keuringen en diverse shows met paarden. In het Stadspark zijn gedurende de hele dag spectaculaire shows te zien en een zeer unieke presentatie van paardenrassen. Om wat indrukken te krijgen uit het verleden is er ook weer het "handje-klap" te zien en staan er diverse oude en nieuwe tractoren, de opvolgers van de trekpaarden.

Stadhuis
Een kinderboerderij met verschillende dieren, pony rijden, kinderkermis, (oude) ambachten zijn allemaal te vinden op het parkeerdek en in de hal van het stadhuis. Ook vindt op het parkeerdek een autoshow plaats, georganiseerd door de Samenwerkende Autodealers Regio Weert (SWAD). Van 9.00 tot 16.00 uur staan hier de nieuwste modellen gereed. Ook kan men meedoen aan de speciale SWAD-actie en kans maken op een DVD speler incl. twee LCD-schermen!

Grote tent in Stadspark
In het Stadspark geven dierenartsen van de dierenkliniek Boshoven advies over uw huisdier. Van 11.00 tot 15.00 uur is een dierenarts voor huisdieren beschikbaar om te adviseren en vragen te beantwoorden. Dierenkliniek Boshoven bevindt zich in de grote tent in het Stadspark. In deze grote tent, direct naast de ring, vindt een uitgebreide presentatie van paardenrassen plaats. Tijdens deze rassenpresentatie wordt ook informatie gegeven over de diverse, speciale tentoongestelde rassen.

Prijsvraag voor kinderen
De afgelopen weken zijn op de basisscholen in Weert en Nederweert prijsvraagboekjes uitgedeeld aan de leerlingen van groep 7 en 8. Deze prijsvraagboekjes staan boordevol leuke informatie over de Weerter Fokpaardendag en diverse paardenrassen. Als de kinderen meedoen aan de prijsvraag maken ze kans op het winnen van leuke prijzen! Neem op zaterdag 17 maart het invulstrookje mee en lever dit in tot 13.00 uur in in de tent in het Stadspark. De winnaars worden bekend gemaakt vanaf 14.00 uur. Kinderen die graag in het bezit zouden willen komen van zoŽn leuk boekje, kunnen er een ophalen bij de Rabobank en Bibliotheek te Weert en Nederweert, Eilers dierenpension in Nederweert of het infocentrum in de hal van het stadhuis in Weert.

Geschiedenis fokpaardendag
In de bibliotheek van Weert is op dit moment een speciale tentoonstelling te zien over de geschiedenis van de Weerter Fokpaardendag. Er zijn diverse oude foto's te bewonderen die nog stammen uit de begintijd van de Weerter Fokpaardendag toen deze zich nog afspeelde op de Korenmarkt, maar ook veel fotomateriaal uit het recentere verleden. Een bezoek is zeker de moeite waard! Voor openingstijden: www.obweert.nl.

Koetsentocht
Gedurende de dag kan men deelnemen aan de gratis koetsentocht. Er rijden diverse prachtige koetsen door de binnenstad. Opstappen is mogelijk aan het Kasteelplein of op de Korenmarkt. De koetsen maken een ronde door de binnenstad en over de singels.

Programma fokpaardendag

Locatie Kasteelplein:
09.30 - 12.30 Keuringen van Trekpaarden, Haflingers en Shetlanders; prijsuitreiking direct na iedere keuring 14.00 - 14.20 Huldiging algemeen kampioenen
14.20 - 14.35 Haflingers; kür op muziek
14.35 - 14.45 Appaloosa; shownummer
14.45 - 15.00 Friesche paarden; dressuurnummer
15.00 Koetsenshow als afsluiting

Locatie Stadspark:
10.30 - 11.00 Rassenpresentatie
11.00 - 11.30 Gele Rijders van het Korps Rijdende Artillerie van de Koninklijke Landmacht 11.30 - 12.00 Rassenpresentatie
12.00 - 12.30 Showclub met o.a. vierspannen haflingers en trekpaarden, trouwkar, boerenwagen en mallejan getrokken door tweespan trekpaarden. Landbouwwerktuigen aangespannen met een trekpaard. 12.30 - 13.00 Gele Rijders
13.00 - 13.30 Rassenpresentatie
13.30 - 14.00 Showclub Trekpaarden
14.00 - 14.20 Hondenclub de Trouwe Vriend
14.20 - 14.35 Koetsen in de ring
14.35 - 15.00 Politiehondenvereniging
15.00 - 16.00 Spectaculair optreden van de Last Knights met Middeleeuwse steekspelen en een heus riddertoernooi te paard 16.00 Afsluiting

Jaarmarkt
Natuurlijk vindt ook de Jaarmarkt plaats op zaterdag 17 maart. Deze twee evenementen worden al jaren samen gevierd. Tijdens de Jaarmarkt worden door de kooplieden van de weekmarkt 2000 ballonnen uitgedeeld. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken en er worden gratis suikerspinnen uitgedeeld. Verder staat er op de Nieuwe Markt een springkussen. Voor een vrolijke muzieknoot wordt ook gezorgd, de Banjo-man amuseert voorbijgangers met zijn acts.

2007.055 FS


---- --