KNMG

Symposium 17 maart 2007 -

AIOS maken de balans op!

Op zoek naar evenwicht tussen opleiding, werk en privé

Artsen in opleiding tot medisch specialist balanceren tussen opleiding, werk en privé. De vraag is niet alleen hoe AIOS alle ballen in de lucht kunnen houden, maar ook hoe ze plezier in hun werk houden. Daarnaast is het de vraag wat de AIOS zelf kan doen om een goede balans tussen werk, opleiding en privé te verkrijgen en wat de omgeving van de AIOS, zoals opleiders, supervisoren, collega's en thuisfront, hieraan kan bijdragen.

Deze kwesties vragen om antwoorden, antwoorden die gelet op het landelijk onderzoek naar de complexe relatie tussen opleiding, werk, privé en gezondheid bij deze groep jonge artsen ook hard nodig zijn. De resultaten van dat onderzoek leest u in Medisch Contact nummer 45 van 7 november 2006.

In de zoektocht naar antwoorden organiseren de Landelijke Vereniging van Assistent Geneeskundigen (LVAG), de Artsen Stichting Nederland en de KNMG op zaterdag 17 maart 2007 het symposium 'Aios maken de balans op! Op zoek naar evenwicht tussen opleiding, werk en privé.' Niet alleen bespreken we (kort) de resultaten van het onderzoek, we willen vooral ervaringen uitwisselen.

Tijdens het symposium delen artsen in opleiding tot medisch specialist hun ervaringen met u, en gaan we met elkaar op zoek naar praktische oplossingen, preventiemogelijkheden en best practices.

Welke ideeën heeft u? We zijn benieuwd naar uw mening!

Het symposium is bedoeld voor AIOS, artsen en specialisten, wetenschappelijke verenigingen, medische faculteiten, opleiders, supervisoren, bestuurders, managers en ieder ander die bij de opleidingen voor specialisten betrokken is.

U komt toch ook? Geef uw interesse aan op deze link: interesseformulier te klikken, dan sturen we u te zijner tijd meer informatie over dit symposium.

Laatst gewijzigd: 03-11-2006