Ingezonden persbericht


Zaterdag 17 maart 2007
20.00 uur

Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62, Middelburg

Entree: 15/12 euro

La Folata (Spanje/België)

Muziek uit het Trecento: Landini en Da Teramo

De organist, zanger, dichter en componist Francesco Landini (ca.1325-1397) werd al jong blind, en Antonio Zacara da Teramo (ca.1350-1413) moest een aantal vingers en tenen missen. Toch hielden zij zich in de harde werkelijkheid van de late Middeleeuwen uitstekend staande dankzij hun grote muzikale talenten. De populaire ballata's op Italiaanse tekst van Landini zijn voor het overgrote deel terug te vinden in de Squarcialupi Codex van begin 15de eeuw. Ook de vroege, aan Landini verwante ballata's van Da Teramo zijn hierin opgenomen. Het vooraanstaande vocaal-instrumentale ensemble La Folata brengt een hulde aan deze grootheden van het Trecento, wat ongetwijfeld zal uitmonden in een hoogst intrigerend concert, niet in de laatste plaats vanwege het aanwezige middeleeuwse instrumentarium.

La Folata bestaat uit Olalla Aleman (sopraan), Juan Sancho (tenor), Katelijne Lanneau (blokfluit), Thomas Baeté (vedel), Elisabeth Seitz (psalterium), Wim Maeseel (luit) en Davic Catalunya (clavicymbalum en gothisch orgel).

(Oude muziek)

Woensdag 21 maart

21.30 uur

Schuttershof, Schuttershofstraat 1, Middelburg

Entree: 12/10 euro

Young Vips-tour met:

-Harmen Fraanjes "Aneris" feat. Michael Moore

-Franz von Chossy Trio

(Jazz/Impro)

De Young VIPs Tournee is sinds enige jaren de jaarlijkse jazztournee bij uitstek voor 'buitengewoon Nederlands talent met hoogwaardig eigen repertoire'. Degenen die op de hoogte willen blijven van de nieuwste jazzontwikkelingen van eigen bodem, zijn hier aan het juiste adres.

Dit jaar wordt de ene helft van het dubbelprogramma verzorgd door het Franz von Chossy Trio, winnaar van de Dutch Jazz Competition 2006.

Bezetting: Franz von Chossy (piano), Sean Fasciani (contrabas) en Flin van Hemmen (drums)

Pianist Harmen Fraanje, door de VIP-programmeurs verkozen tot Young VIP 2006, tekent met zijn nieuwe kwartet voor de andere helft van het programma.

Fraanje, een ontdekking van Eric Vloeimans, staat alweer enkele jaren op eigen benen middels een eigen trio, met een zwaar Franse inbreng, dat dan ook veel in Frankrijk optreedt en daar inmiddels ook al 2 c.d.'s uitgebracht heeft. Met Michael Moore deelt Fraanje eenzelfde virtuositeit en subtiliteit, een samenwerking kon dus op termijn niet uitblijven en die is bij deze dan ook een voldongen feit.

Bezetting Aneris: Harmen Fraanje (piano), Michael Moore (altsaxofoon, klarinet), Brice Soniano (bas), Toma Gouband (drums)

(Jazz/Impro)

Willem Kniknie
Directeur MuziekPodium Zeeland
Tel. 06-48529010
E-mail: w.kniknie@muziekpodiumzeeland.nl / w.p.t.c.m.kniknie@freeler.nl

MuziekPodium Zeeland
per adres:
Grote Kerk Veere
Oudestraat 26, 4351 AV Veere
Tel. 0118-623650 / Fax. 0118-624754
Reserveren: 0900-3300033
E-mail: w.kniknie@muziekpodiumzeeland.nl Website: www.muziekpodiumzeeland.nl