KPN NV

Den Haag, 16-03-2007

Planet Internet bouwt met Ajax de Amsterdam ArenA in Second Life

Planet Internet start zaterdag 17 maart in samenwerking met Ajax en de Amsterdam ArenA, de `virtuele' ArenA in `Second Life'. In het virtuele stadion kunnen avatars vanuit de exclusieve KPN founderslounge kijken naar programma's van Ajax TV, waaronder voorbeschouwingen en samenvattingen van wedstrijden en interviews met spelers. Ook kunnen bezoekers eindelijk eens vrij rondlopen in de ArenA.

Doel van de samenwerking tussen Ajax, Amsterdam ArenA en Planet Internet is het experimenteren met het bieden van entertainment in een virtuele wereld, door middel van nieuwe en innovatieve mogelijkheden. De combinatie van social communities, virtuele economie, user creation en entertainment in de virtuele 3D wereld zijn voor alle partijen een perfect uitgangspunt voor nieuwe entertainment-concepten. In de toekomst zullen daarom ook andere events plaatsvinden in het stadion, zoals concerten en feesten. Second Life is een online driedimensionale wereld, bestaande uit verschillende gebieden met een eigen economie, waar gebruikers virtuele activiteiten kunnen ontplooien.

Op het Ajax ArenA eiland zijn naast de ArenA ook winkels met echte Ajax merchandise en een eigen Planet Bar, waar de wedstrijd na afloop geanalyseerd kan worden. Ook het nieuws krijgt een eigen plek: een verslaggever van Planet Internet zal de ontwikkelingen op het eiland op de voet volgen en verslag doen in zowel Second Life als de `real life' op www.planet.nl. Begeleidend personeel voor dit event wordt verzorgd via Randstad.

Op zaterdag 17 maart is de virtuele ArenA vanaf 13:00 uur geopend, waarna iedereen uitgebreid kan rondkijken in het stadion en de diverse programma's van Ajax TV kan bekijken, o.a. Ryan Babel duikt zelf in Second Life en ontwikkelt zijn eigen avatar. Deze livedatum is gekozen, omdat Ajax op 17 maart 2007 107 jaar bestaat.

In het kader van deze verjaardag organiseert Ajax voor supporters zondag 18 maart de mogelijkheid om de wedstrijd PSV - Ajax LIVE dankzij Tele2 live Eredivisie via de grote schermen in het `real life' stadion te bekijken. Toepasselijk en uniek is dan ook de virtuele variant; ook in Second Life's virtuele Amsterdam ArenA kunnen liefhebbers deze uitzending live bekijken.** KPN en Tele2 zijn in samenspraak met de ECV, Ajax en PSV tot deze unieke, voorlopig eenmalige stap gekomen.
Consultancy en bouw van de Second Live Ajax ArenA is verzorgd door Nemesis Content Creation.


** Er is een beperkt aantal toegangskaarten in de virtuele Amsterdam ArenA beschikbaar. Tele2Voetbal met Live wedstrijden uit de Eredivisie wordt ook aangeboden door:
- Tele2Vision van Tele2 (www.tele2.nl)
- Digitenne van KPN (www.kpn.com)
- Mine, interactieve televisie van KPN (www.kpn.com)
- Planet Voetbal (www.planetvoetbal.n)

KPN is founder van de Amsterdam ArenA, sponsor van Ajax en mede-exploitant van Ajax TV. KPN is ook sponsor van PSV en mede-exploitant van PSV TV.