Gemeente Schiedam


Maart

M.C.M. de Grootspeld toegekend aan de heer S.P. Louis

17 maart 2007

Start cursus Ken uw Stad

Zaterdag 17 maart a.s om 10.00 uur starten ruim twintig Schiedammers in de vergaderzaal van het gemeentearchief aan het Stadserf 1 met de eerste cursus Ken uw Stad. De aftrap wordt gegeven door wethouder Menno Siljee. Een van de drijvende krachten achter de cursus de heer Louis ontvangt op dat moment uit handen van wethouder Siljee de M.C.M. de Grootspeld.

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de heer Louis deze gemeentelijke onderscheiding toe te kennen vanwege zijn brede maatschappelijke betrokkenheid en verdiensten voor de stad Schiedam en haar inwoners.

De heer Louis is onder meer verbonden als vrijwilliger aan het gemeentearchief waar hij o.m. deel uit maakt van de werkgroep Ken uw Stad en is hij vrijwilliger bij het Stedelijk Museum Schiedam waar hij meewerkt aan tentoonstellingen van de historische collectie van Schiedam.

Ook heeft hij heeft veel onderzoek verricht en was hij medeauteur van de twee delen Schaduwen over Schiedam, die een beschrijving geven van Schiedam gedurende de oorlogsjaren.

Ook maakte hij jarenlang deel uit van het bestuur van de Wijkvereniging Groenoord, Boerderij Landvreugd en van het Zogcentrum Spaland vóór de fusie met Frankeland.

Thans maakt de heer Louis deel uit van het bestuur van de Historische Vereniging