Politie Groningen

Zaterdag 17 maart 2007

Provincie Groningen, 17-03-2007

Glimmen: inbreker overlopen

De politie heeft vrijdagmiddag een 37-jarige inwoner van Groningen aangehouden die kort ervoor vermoedelijk in een woning in Glimmen had ingebroken. De man was aan de Eikenweg in die plaats overlopen door de bewoner die net thuiskwam. De Stadjer stond op dat moment tussen de spullen onder een carport te snuffelen. De bewoner wist de man vast te houden totdat de politie arriveerde. Korte tijd erna kwam bij de politie het bericht binnen dat vermoedelijk dezelfde persoon aan de Meenteweg in Glimmen was betrapt bij een inbraak of insluiping. Hij was er toen vandoor gegaan. De Groninger is ingesloten.

Groningen: rijbewijs kwijt na race op ringweg

Twee automobilisten raakten in de nacht van vrijdag op zaterdag hun rijbewijs kwijt nadat ze op de ringweg van Groningen een wedstrijd hadden gehouden. Agenten die bezig waren met een
onopvallende surveillance zagen op de Europaweg dat twee automobilisten hun uiterste best deden zo snel mogelijk bij de afslag van het stadion van FC Groningen te komen. De snelheid liep daar bij op tot ruim 110 kilometer per uur op een plek waar slechts 50 kilometer mag worden gereden. Beide automobilisten werden staande gehouden. Een van hen, een 22-jarige inwoner van Harkstede, bleek te hebben gedronken. Een ademanalyse wees ruim een promille uit. Zijn rijbewijs werd voor zowel de snelheidsovertreding als het rijden onder invloed ingevorderd. De andere weggebruiker, een 22-jarige inwoner van Hoogezand, mocht het roze document eveneens inleveren vanwege de snelheidsovertreding en het houden van een wedstrijd op de openbare weg.

Groningen: aanhouding na mishandeling taxichauffeur

Een 36-jarige taxichauffeur uit Groningen liep zaterdagochtend in alle vroegte klappen op tijdens een schermutseling op de Grote Markt in Groningen. De man bemoeide zich met een gesprek tussen een collega taxichauffeur en klanten die niet wilde betalen. Die bemoeienis liep uit op een vechtpartij waarbij onder meer kleding van de chauffeur stuk werd getrokken. De politie hield een van de klanten aan. Later bleek dat waarschijnlijk de broer van deze man de mishandeling daadwerkelijk op zijn geweten heeft.

Leek: vechtpartij bij supermarkt

De politie werd vrijdag ingeschakeld wegens een vechtpartij tussen twee groepen jongeren op het industriepark in Leek. Daarbij was van een supermarkt een ruit gesneuveld. Enkele jongens waren de supermarkt in gerend nadat ze klappen hadden gehad. De politie stelt een onderzoek in.

Loppersum: door het lint

Een 19-jarige inwoner van Loppersum ging in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn woonplaats geheel door het lint toen een politieagent hem duidelijk wilde maken dat hij niet over de spoorrails mocht lopen. De jongeman trakteerde de agent onmiddellijk op een ware scheldkanonade. Toen hij vanwege belediging in de boeien werd geslagen, verzette de man zich hevig. Hij moest het uiteindelijk afleggen tegen de politieman en werd ingesloten. Ook op het politiebureau bleef de Loppersumer zich opstandig gedragen en wist hij het een en ander aan het interieur te vernielen.

Veendam: vandaal schopt agent

De politie hield vrijdag na afloop van de wedstrijd BV Veendam-FC Den Bosch drie mannen aan die vlakbij het stadion een fiets zouden hebben vernield. Een van de drie schopte op het politiebureau een agent. Hij bleek verantwoordelijk voor de vernieling van de fiets. De man, afkomstig uit Veendam, is ingesloten.