Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland

Talos levert weer kampioen 17-03-2007

Gisteren werd in de manege van de Heuvelruiters in Wezep een keuring voor tweejarige tuigpaarden en Friezen georganiseerd.

Al weer voor de vijfde keer werd dit evenement georganiseerd door onder andere Hendrik Scholten en Rudi van Boven.

Op geheel eigen wijze verzorgde hoefsmid Hendrik Scholten de presentatie van deze goedbezochte avond en hij zorgde voor een vrolijke sfeer.

Ongeveer 40 tweejarige tuigpaarden kwamen in aktie en zeker in de top was de kwaliteit goed. De tweejarige tuigpaarden werden beoordeeld door de heren Janus Plaisier, Ronnie Stegeman en Brummel.

De jury besloot in de finale een drietal tuigpaarden, allemaal hengsten, nog een ronde te laten draven.

De overwinning en het kampioenslint ging uiteindelijk naar Alfred (Talos uit Tovitha ster van Fabricius) van fokker L. van de Put. Deze bruine hengst bleef er ook in de finale extra aan trekken. Na de kampioen van de KWPN Hengstenkeuring heeft Talos er nu al weer een tweede kampioen bij! Tweede werd Alex van de HBC Stal, een bijzonder rassige zoon van Tendens uit de keurmerrie Irzela (v.Renovo), gefokt door P. Leeuwis De Wit. Met veel macht draafde ook Alfred V (Manno uit Niantha keur van Renovo) van G.J.H. Hermannussen en gefokt door P.A.M. v.d. Velden.

Overigens verwisselden die avond diverse tweejarigen van eigenaar. Alleen vanuit dat oogpunt is zon keuring van tweejarigen natuurlijk al de moeite waard.

(RvdK, overname zonder bronvermelding niet toegestaan)