Literaire Avond Zuidwolde: Vierde editie Nederlands poëziefestival


Inschrijving open tot half januari 2007

ZUIDWOLDE (GN), 20061208 -- Op zaterdag 17 maart 2007 zal in het Groningse Zuidwolde de vierde editie plaatsvinden van de Literaire Avond Zuidwolde. Dichters kunnen zich inschrijven voor deelname tot half januari 2007. Een onafhankelijk selectiecomité maakt een keuze uit de inzendingen. Elke inzending bestaat uit drie gedichten (incl. 1 themagedicht), een bibliografie en een biografie. Minimaal 1 gedicht bevat het woord `transparant'.

De Literaire Avond Zuidwolde is een jaarlijks evenement voor dichters uit het Nederlands taalgebied. De avond is verdeeld in blokken van twee voordrachten van elk vijftien minuten. Het publiek stemt op de dichter die de beste voordracht heeft verzorgd. Het evenement wordt afgesloten met de uitreiking van de publieksprijs in eetcafé Moeke Vaatstra. Het thema van de Literaire Avond Zuidwolde 2007 is dit keer `Transparant'.

Ook dit jaar zal de presentatie van de avond worden verzorgd door Pieter Kleinjan. De dichter Jan-Jaap Reinders, voorzitter van het Literair Comité, zal het evenement openen. Rense Sinkgraven (publieksprijswinnaar 2006) zal als titelverdediger ook in 2007 een voordracht verzorgen. Eind februari 2007 wordt bekend gemaakt wie als eregast het evenement zal introduceren en wie de surprise act, voorafgaande aan de prijsuitreiking, zal verzorgen. De publieksprijs zal worden uitgereikt door burgemeester Everts van de Gemeente Bedum.

Dichters die in aanmerking willen komen voor deelname aan de Literaire Avond Zuidwolde 2007, kunnen hun drie gedichten (inclusief een themagebonden gedicht met het woord `transparant'), hun bibliografie en hun biografie per e-mail versturen naar Hilda Dijkstra (selectiecoördinator). Dichters ontvangen een bevestiging van hun aanmelding en ontvangen begin maart het bericht of zij zijn uitgekozen deel te nemen aan het evenement.

Graag willen wij van de aanmelders vragen om in die tussenliggende periode geen contact te onderhouden met de selectiecoördinator totdat zij meer bekend maakt over de invulling van de avond. Over afwijzingen kan niet worden gecorrespondeerd. Dichters kunnen hun inzendingen versturen naar hildadijkstra@orange.nl





Stichting LAZ (io)