'Stories' groepstentoonstelling fotografencollectief Photolimits


LEUVEN, 20070312 -- Stories is de eerste groepstentoonstelling van het in 2006 opgerichte fotografenplatform Photolimits dat zich specialiseert in documentaire fotografie. In Stories tonen de Photolimits fotografen meeslepende reportages van (inter)nationale aard. Je krijgt er foto's te zien over Aceh, 500 dagen na de Tsunami, een reportage rond het hospitaal San Juan de Dios in Guatemala City, een reeks over de desolaatheid en desillusie die heerst in het verdwijnende Vlaamse polderdorp Doel en een serie over India in de 21e eeuw.

In verschillende (inter)nationale fotografische verhalen richten de Photolimits fotografen zich op sociale fenomenen zoals culturele of sociale spanningen, ecologische kwesties, religieuze thema's enzovoort. Bij Photolimits gaat het niet zozeer om visuele headlines,maar meer om sociaal fotografische reportages van langere adem. De beelden vertellen een verhaal dat een zo compleet mogelijke versie van de feiten belicht en waarin zo veel mogelijk nuances worden afgetast.
Door middel van oprechte benaderingen van elk onderwerp biedt Photolimits uiteenlopende perspectieven op actuele onderwerpen in een groeiend aantal fotoseries.

Het belangrijkste podium van Photolimits is de website, www.photolimits.be, waarop regelmatig werk wordt gepubliceerd. Daarnaast presenteert Photolimits reportages in diverse magazines en in (groeps)tentoonstellingen.

De doelstelling van dit initiatief - waarbinnen vier fotografen met een hart voor sociale reportagefotografie worden verenigd: het bundelen van de kracht en diversiteit van de individuele fotografen om samen een referentiepunt te vormen voor sterke sociale photostories.

De Photolimits fotografen: Bernard Onderdonck, Danny Veys, Isabelle Pateer, RRonny Smedts.

Groepstentoonstelling Photolimits, Stories
Corso Photo Gallery, Diestsestraat 263, 3000 Leuven (B)
19 maart - 26 mei 2007
Vernissage: 17 maart, 20u (openingswoord door Steven Humblet)

Voor meer informatie: www.photolimits.be
Contact: info@photolimits.be





Ingezonden persbericht