Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Buren, maart 2007

Don Juan in Buren

Op zaterdag 17 maart brengt het Leids Barok Ensemble Don Juan in Buren. Het concert klinkt in de St Lambertuskerk en het begint om 20 uur.

Op het programma staat de tweede Orkestsuite van Johann Sebastian Bach, waarin de traversospeler Ricardo Gonzalez soleert. Verder speelt het LBE werken van Gluck (delen uit de suite Don Juan), Muffat en Scarlatti (Sinfonia in G). De uitvoering van de suite Don Juan zal op dit concert op bijzondere wijze gestalte krijgen. Het geheel staat onder inspirerende leiding van concertmeester Roelof Balk.

Ricardo Gonzalez studeerde blokfluit in Santiago, in zijn geboorteland Chili, waar hij diverse solo- optredens gaf. Hij kwam naar Nederland om blokfluit en moderne muziek te studeren bij Walter van Hauwe. Zijn einddiploma traverso behaalde hij bij Wilbert Hazelzet aan het Utrechts Conservatorium. Hij speelt veel kamermuziek, onder meer bij het Windroos ensemble en bij Barokensemble Eik en Linde.

Het Leids Barok Ensemble is opgericht in 1988 en bestaat uit 14 strijkers en een klavecinist. Om het klankideaal van de baroktijd zo dicht mogelijk te benaderen, spelen de strijkers op darmsnaren. De instrumenten zijn lager gestemd dan gebruikelijk in de moderne concertpraktijk. Het ensemble speelt zonder dirigent, hetgeen ruimte laat voor individuele inbreng. Daardoor ontstaat een spontane, verrassende dialoog, die kenmerkend is voor het ensemble.

Kaarten voor het concert zijn te reserveren via e-mail: buren@myrealbox.com. De kaarten liggen voor aanvang van het concert klaar bij de ingang. De toegangsprijs is E 10,00 en 65+: E 6,00, kinderen gratis. Voorafgaand aan een concert is koffie en thee verkrijgbaar. De aanvang is 20.00 uur; de kerk is open vanaf 19.30 uur.

Voorafgaand aan het concert en in de pauze is er koffie en thee verkrijgbaar. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Het concert wordt georganiseerd door het Leids Barok Ensemble in samenwerking met Muziek in Buren.

---------

Ingezonden persbericht