Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Het Cultuurhuis Het Pleiade (zevengesternte) is officieel geopend

Henk Branderhorst, voormalig wethouder van de gemeente Doorn, was in het jaar 2001 een van de grote voorvechters voor de realisatie van een Cultuurhuis in Doorn. Ruim vijf jaar later (oktober 2006) werd het Cultuurhuis aan het Kerkplein in gebruik genomen. Vrijdagmiddag vond de officiële opening plaats door Henk Branderhorst. Tal van genodigden waren bij dit plechtige moment aanwezig. Namens de provincie Utrecht was dit de heer Ekkers, loco-commissaris.

In zijn toespraak tot de genodigden gaf burgemeester Frits Naafs aan dat de basisgedachte achter het Cultuurhuis het creëren is van een plek in Doorn met een zeer uiteenlopend aanbod van voorzieningen en creatieve activiteiten. ,,Ik wil graag zien dat iedereen zich welkom voelt in het Cultuurhuis en er graag gebruik van maakt.

Zoals bekend hebben zes bewoners hun intrek in het Cultuurhuis genomen: Heuvelrug Muziekschool, Doornse Oudheidkamer, VVV Utrechtse Heuvelrug, Regiobibliotheek Z-O-U-T, Doornse Welzijns Stichting en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het Cultuurhuis gaat vanaf vandaag door het leven als Cultuurhuis 'Het Pleiade.

Onder de inwoners van de gemeente was een prijsvraag uitgeschreven. Wie verzint een passende naam voor het Cultuurhuis? Zon tachtig suggesties kwamen binnen. Een vakkundige jury koos uiteindelijk voor de inzending van Marijke Gramsma uit Maarn die Het Pleiade ('zevengesternte') als naam had bedacht. De naam verwijst naar de zeven dorpskernen (Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg) die vanaf 1 januari 2006 samen een geheel vormen.

Voor de inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt zaterdag 17 maart een Open Huis georganiseerd van 10.00 tot 16.00 uur. Tal van activiteiten staan er op het programma waaronder dansshows van Moving Stars, optredens van leerlingen van de Muziekschool, een rondleiding door de Doornse Oudheidkamer en op de foto met de ambtsketen van de burgemeester.