Grootste Europese beurs voor tweede huis van start in Jaarbeurs Utrecht Publicatiedatum: 16-03-2007
---

Second Home International, hét platform voor de tweedehuizenmarkt, maakte vandaag een succesvolle start. Met ruim 350 exposerende partijen, waaronder makelaars, projectontwikkelaars, financiële & juridische aanbieders is Second Home International Europa's grootste beurs voor onroerend goed in binnen- en buitenland. Daarnaast kan de consument terecht voor werkelijk alle aspecten die komen kijken bij een potentiële aankoop. Van handige automatiseringssystemen tot bijzonder bouwmaterialen.
---


Ruim aanbod
Aanbod uit ruim 40 landen, van luxe huizen tot ruime appartementen en van pittoreske kastelen tot knusse chalets, uitgestrekte landhuizen, boerderijtjes en bungalows. Voor een bedrag van een paar miljoen tot een paar duizend euro, alles is te vinden tijdens de 21ste editie van Second Home International die dit weekend plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht. Exposanten zijn overzichtelijk per sector ingedeeld, in de juiste sfeer van het land. Consumenten vinden zo gemakkelijk de weg naar hun droomhuis of duurzame investering.

Slim wonen
Naast het diverse huizenaanbod kan men ook terecht voor andere aspecten. Smart Homes, het Kenniscentrum voor Slim Wonen en Domotica, streeft naar een betere kwaliteit van wonen en leven voor iedereen: van jong tot oud, met of zonder beperkingen. Binnen de tweede huizenmarkt is de kwaliteit van wonen en leven een actueel onderwerp. Tezamen met een aantal partijen biedt Smart Homes advies op maat en alles op het gebied van 'slimme automatisering'. "Het heeft allemaal te maken met de groeiende bewustwording van de consument, maar ook met een groeiende behoefte aan comfort. Het tweede huis wordt niet permanent bewoond. Dankzij de huidige mogelijkheden van automatisering kan men vanuit Nederland, of waarvandaan ook, via internet allerelei praktische zaken regelen. Denk hierbij aan de gordijnen die op de gewenste tijdstippen open en dichtgaan, het licht dat aan en uit gaat, maar ook de ventilatie bij verwachte temperatuurverschillen is met één druk op de knop te regelen," aldus Corien van Berlo, Smart Homes.

Bijzondere manier van bouwen
Niet alleen de bewustwording in comfort groeit. Ook het ecologisch bewustzijn neemt een grotere plaats in. Chris Niemeijers van Kreta Plan introduceert Styro Stone, merknaam voor Polystyreen/ Neopor elementen die wanden vormen zonder schade aan te brengen aan het milieu. "Met dit materiaal is een snelle manier van bouwen mogelijk, kostenbesparend en daarnaast ook nog milieuvriendelijk en economisch verantwoord. Tot zelfs 70% aan energiekosten wordt bespaard. We zien duidelijk een verschuiving: de markt komt nu naar ons product toe ipv andersom. Komend jaar laten we zelfs nieuwe fabrieken bouwen in China, Turkije en Griekenland."


Algemeen
Openingstijden Second Home International 2007: vrijdag 16 maart tot en met zondag 18 maart 2007. Vrijdag 16 maart van 11.00-19.00 uur, zaterdag 17 en zondag 18 maart van 11.00-18.00 uur. Locatie: Jaarbeurs Utrecht, hal 10 & 11. Entreeprijs: ¤ 9,50, kinderen tot en met 16 jaar hebben vrij entree. In het weekend is er een crèche aanwezig.

Noot voor de redactie,