Gemeente Winterswijk


«terug
Raad besluit eind maart over opiniepeiling Strandbad

15 maart 2007

Winterswijk - Als de raad eind maart instemt met het collegevoorstel voor de opiniepeiling voor het Strandbad én voor een erfpachtperiode van minimaal vijftig jaar, dan krijgen de inwoners van Winterswijk in april de kans om hun voorkeur voor een plan uit te spreken. In de peiling zal worden gevraagd te kiezen uit twee plannen: het plan voor een kuur-natuurhotel van De Beukenhorst of het plan van Stichting Behoud Strandbad voor herstel van het bad in oude glorie.

De opiniepeiling voor de twee overgebleven plannen voor het strandbad moet worden uitgevoerd door onderzoeksbureau SGBO, het onderzoeksbureau van de Vereniging van Nederlanse Gemeenten, vindt het college. Volgens het college heeft SGBO het beste onderzoeksvoorstel op tafel gelegd: creatief, met betrokkenheid van alle burgers en met een goed oog voor de historische gevoeligheid van het strandbad.

Erfpacht
Voorwaarde van De Beukenhorst is dat de gemeente bereid is de grond van het Strandbad voor minimaal 50 jaar in erfpacht te geven. Stemt de raad niet in met deze voorwaarde, dan zal De Beukenhorst haar plan terugnemen en blijft alleen het plan van de Stichting Behoud Strandbad over. Mocht de opiniepeiling doorgaan, dan zal deze plaatsvinden in de maand april, waarna de gemeenteraad in mei van dit jaar een besluit zal nemen.