Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
Kindje (bijna 2) omgekomen bij verkeersongeval

Een meisje van 1 jaar en 10 maanden is zaterdagmiddag (17/3) bij een eenzijdig verkeersongeval op de autosnelweg A50 onder Beekbergen (gemeente Apeldoorn) uit de auto geslingerd en om het leven gekomen.

Het kindje zat als passagier in een personenauto bestuurd door de 35 jarige vader van een gezin uit Groningen.

De vader bleef ongedeerd, evenals zijn andere dochtertje, een meisje van 10 maanden en een 49-jarige grootmoeder van het slachtoffertje. De 26-jarige moeder raakte licht gewond en is naar een ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
Een toevallig passerende arts en verpleegkundigen verleenden eerste hulp. Ook een gewaarschuwde traumaheli is ter plaatse geweest om hulp te bieden, maar alle inspanningen mochten niet meer baten. Het kindje overleed ter plaatse.

Het ongeval vond omstreeks 15.30 uur plaats op de autosnelweg voor het verkeer richting Zwolle. De personenauto raakte door nog onbekende oorzaak in de rechterberm, raakte daar een bermpaal en schoot vervolgens over de rijbaan naar de middenberm waar het voertuig tegen de vangrail tot stilstand kwam.

Hoe het kon gebeuren dat het slachtoffertje uit de auto is geslingerd, wordt door de Technische Verkeersdienst van de politie nader onderzocht. Een kinderzitje was wel in de auto aanwezig.

---

---

---

---- --