Ingezonden persbericht


Vakwedstrijden Slavakto: Trends & Traditie

In opdracht van de Stichting Slavakto organiseert Paul van Trigt V.O.F. in 2007 de slagersvakwedstrijden. Een belangrijke verandering ten opzicht van de wedstrijden in 2005 is dat de keuringen als vanouds weer voorafgaand aan de Slavakto plaatsvinden. Tijdens de beurs, van maandag 26 t/m woensdag 28 maart in Jaarbeurs Utrecht, kunnen bezoekers de bekroonde inzendingen bekijken. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 28 maart. Ruud Bakker verzorgt tijdens deze editie de presentatie van de inzendingen.

Arbiter aan de tafel
Paul van Trigt: "Vanaf 1 januari 2007 kunnen slagers zich inschrijven voor de wedstrijden. Er zijn dit keer 28 rubrieken, onderverdeeld in de drie grote productgroepen, namelijk Worst- en vleeswaren, Traiteur en Presentatie. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart gaan 80 juryleden de ingezonden producten keuren. Nieuw is dat ik daarbij dit keer arbiters inschakel. Zij staan bij de keurtafels, beslissen in geval van twijfel en adviseren de jury. Uiteraard werken we met een aantal vaste punten waarop de producten worden beoordeeld: geur, consistentie, smaak, samenstelling, kleur en vorm. Een belangrijk bekroningscriterium is verder: komt de consument voor dit product terug?"

Trends en traditie
Van Trigt: "Als leidraad voor de vakwedstrijden heb ik gekozen voor het thema Trends & Traditie. Qua traditie hebben we hier te maken met wedstrijden die al 75 jaar plaatsvinden. Deze wedstrijden moeten echter wel met hun tijd meegaan, net als de moderne slager dat doet. De trendcomponent vind je tijdens de komende editie o.a. terug in de rubrieken en beoordelingscriteria. Het uitgangspunt voor de vakwedstrijden is de moderne consument."

Praktisch
Voor meer informatie over de vakwedstrijden en het opvragen van een inschrijfformulier en het wedstrijdreglement kan men contact opnemen met Paul van Trigt V.O.F., tel: 030-6376105, van.trigt.vof@planet.nl . Inschrijven kan vanaf 1 januari 2007. De presentatie van de vakwedstrijden vindt plaats tijdens de Slavakto, van maandag 26 t/m woensdag 28 maart 2007 in Jaarbeurs Utrecht. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 28 maart 2007. Meer informatie op www.foodweek.nl


---

Noot voor de redactie,