Unicef



Met Sipke Jan naar de film 20 februari 2007, Den Haag - Op zondag 18 maart organiseert Unicef samen met het Filmmuseum in Amsterdam de Kids United Filmdag. Kinderen kunnen die dag kijken naar twee films en kletsen met AVRO-jeugdpresentator en Unicef Special Representative Sipke Jan Bousema.

De Filmdag begint om 13 uur. Sipke Jan Bousema vertelt over zijn werk voor Unicef en over de kinderen die hij in Madagaskar, Brazilië, Namibië en Kenia ontmoet heeft. Daarna start 'Walah Be' (Pia Bovin, 2002). Na een korte pauze is het om 15 uur de beurt aan 'Koning der Maskers' (Wu Tiang-Ming, 1996). In de pauze kunnen kinderen kletsen met Sipke Jan.

De Filmdag kost EUR 7,80. Leden van Kids United, de kinderclub van Unicef, betalen EUR 5,-. Adres: Filmmuseum, Vondelpark 3, Amsterdam.

Meer over de films
'Walah Be' gaat over de Deense jongen Aksel, die baalt omdat de vakantie met zijn vader niet doorgaat. Hij zit opgescheept met zijn buurmeisje, maar hij zou veel liever rondhangen met de moslimjongens die er cool uitzien. Die zien hem echter niet staan en dus zit er maar één ding op: moslim worden! Maar wat moet je doen als je gewoon Aksel heet en gek bent op varkensgehaktballetjes?

In 'Koning der Maskers' is meester Wang een oude toneelspeler die over magische krachten beschikt. Hij treedt op met het meisje Doggie en kinderen zijn dol op hen. Maar dan moet meester Wang naar de gevangenis. Doggie weet zeker dat dit onterecht is.

Website Filmmuseum Website Kids United