Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2 - 6 maart 2007

Artiesten eren Peter Koelewijn

Radio 2 - Gala van het Nederlandse Lied

Boudewijn de Groot, George Kooymans, Des'ray, Bastiaan Ragas, Bennie Jolink, Helmut Lotti, Anita Meyer en Van Dik Hout brengen op zondag 18 maart in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam een muzikale hommage aan Peter Koelewijn. Tijdens het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied vertolken de collega's nummers uit het oeuvre van Koelewijn, begeleid door het Metropole Orkest. Peter Koelewijn ontvangt tijdens het gala de Radio 2 Zendtijd Prijs 2007.

Het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied wordt op zondag 18 maart van 14.00 tot 17.00 uur rechtstreeks uitgezonden op Radio 2. 's Avonds zendt de NCRV op Nederland 2 een registratie van het concert uit om 21.00 uur.

De Radio 2 Zendtijd Prijs wordt jaarlijks toegekend door Radio 2 en BUMA Cultuur aan een artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandse radio. Eerder werden Boudewijn de Groot, Rob de Nijs, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Frank Boeijen, Willeke Alberti en Marco Borsato geëerd voor hun oeuvre. De Radio 2 Zendtijd Prijs bestaat, naast het eerbetoon van collega-artiesten, uit een bronzen beeld gemaakt door kunstenaar Evert den Hartog.

Het Weekeinde van het Nederlandse Lied
Het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied is één van de hoogtepunten van het Weekeinde van het Nederlandse Lied dat Radio 2 van vrijdag 16 maart t/m zondag 18 maart uitzendt. Tijdens dit weekeinde wordt op Radio 2 uitsluitend Nederlandstalige muziek gedraaid.

Op vrijdag 16 maart presenteren Daniël Dekker en Hans Schiffers van 9.00 tot 18.00 uur de 100 mooiste Nederlandstalige liedjes gekozen door de Radio 2 luisteraars. Iedereen kan daarvoor via www.radio2.nl stemmen.

Voor kaarten voor het Gala van het Nederlandse Lied: www.radio2.nl